DECRET 1/2009, de 7 de gener, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal de Tarragona per constituir un nou municipi amb la denominació de la Canonja.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

1/2009, de 7 de gener, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal de Tarragona per constituir un nou municipi amb la denominació de la Canonja.

Per acord plenari de 16 d'abril de 2007, l'Ajuntament de Tarragona va iniciar un expedient d'alteració de termes municipals consistent en la segregació de la Canonja per constituir-se en nou municipi. La petició ve avalada per l'acord de l'Entitat Municipal Descentralitzada de la Canonja, de 27 de maig de 2004, de sol·licitud de constitució del municipi.

Una vegada emès informe favorable per l'Ajuntament de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, la Comissió de Delimitació, en sessió de 27 de febrer de 2008, tot i tenir en compte la peculiaritat i la singularitat històrica de la Canonja, va informar desfavorablement sobre l'expedient en considerar que no hi ha nuclis territorialment diferenciats, atès que entre el nucli urbà de la Canonja i el nucli de Bonavista, que restaria al de Tarragona, existeix continuïtat territorial i d'edificacions i no hi ha, per tant, una franja classificada com a sòl urbanitzable d'una amplada mínima de 3.000 metres entre els nuclis més propers dels municipis resultants.

La Comissió Jurídica Assessora, en sessió de 22 de maig de 2008, va emetre dictamen desfavorable a la segregació, atès que no es complien tots els requisits previstos legalment per poder constituir un nou municipi, tot i que apunta que seria possible cercar una solució singular a través d'una iniciativa legislativa.

Atès l'expedient administratiu i la memòria justificativa de l'alteració de termes;

Atès el que disposen els articles 11 a 19 del Text refós de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR