DECRET 201/1990, de 30 de juliol, pel qual es denega la segregació del poble de Sant Julià de Cerdanyola del municipi de Guardiola de Berguedà (Berguedà) per constituir-se en municipi independent.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 27 de novembre de 1982, veïns de Sant Julià de Cerdanyola, poble del municipi de Guardiola de Berguedà, van constituir una junta de segregació i van sol·licitar de l'Ajuntament la iniciació d'un expedient de segregació a l'empara del Reglament de població i demarcació territorial de 1952, llavors vigent.

Instruït l'expedient, el Ple de l'Ajuntament, en sessió de 13 de gener de 1983, va acordar estimar favorablement, per set vots a favor i dues abstencions, la petició de segregació dels veïns de Sant Julià de Cerdanyola per constituir-se en municipi independent, amb expressió del nom d'aquest, la capital, la forma de liquidar els crèdits i els pactes sobre les obligacions i els drets de cada ajuntament.

Sotmès a informació pública l'acord de segregació mitjançant la publicació al BOP, els veïns van presentar tres al·legacions. El Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària de 18 d'abril de 1983, va acordar desestimar dues de les al·legacions presentades perquè no s'oposaven a la segregació i estimar parcialment la restant; i, en sessió de 3 de juny de 1983, va acordar, així mateix, trametre l'expedient aprovat al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya perquè seguís el procediment corresponent.

El conseller de Governació, a la vista de l'expedient, el dia 2 de maig de 1984, va proposar al Consell Executiu que, amb el dictamen previ del Consell d'Estat, aprovés la segregació sol·licitada per Sant Julià de Cerdanyola, tenint en compte que l'Ajuntament afectat ha emès informe favorable sobre la segregació i que aquest nucli compta amb els elements essencials que exigeix la legislació de règim local.

El Consell d'Estat, en dictamen de 20 de juny de 1984, va manifestar que es podia aprovar l'expedient de segregació del nucli de població de Sant Julià de Cerdanyola del municipi de Guardiola de Berguedà i la consegüent constitució d'aquell com a municipi nou i independent, si així ho considerava convenient el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.

El Consell Executiu no va considerar llavors oportú pronunciar-s'hi i es va requerir de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà un informe econòmic actualitzat, el qual el va trametre en data 10 d'octubre de 1988.

En sessió de 3 de maig de 1990, la Comissió de Delimitació Territorial va acordar emetre informe negatiu sobre l'expedient de segregació del poble de Sant Julià de Cerdanyola i el territori que l'envolta, atès que per la seva feble demografia i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR