ORDRE ARP/179/2002, de 23 de maig, de modificació de l'Ordre de 5 de novembre de 2001, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Montsant i del seu Consell Regulador.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/179/2002, de 23 de maig, de modificació de l'Ordre de 5 de novembre de 2001, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Montsant i del seu Consell Regulador.

Mitjançant l'Ordre de 5 de novembre de 2001 es va aprovar el Reglament de la Denominació d'Origen Montsant i del seu Consell Regulador (DOGC núm. 3510, de 9.11.2001).

Tal com estableix l'article 2 de l'esmentada Ordre, el text aprovat va ser tramés al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per al seu coneixement i ratificació, als efectes que assenyala l'apartat c) del punt B.2 de l'annex del Reial decret 479/1981, de 27 de febrer, de traspassos de serveis de l'Estat en matèria de denominacions d'origen.

Per tal de donar compliment a les observacions que ha fet l'esmentat Ministeri, amb caràcter previ a la ratificació de l'esmentat text, cal modificar l'Ordre de 5 de novembre de 2001.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es modifica l'article 2.1 del Reglament de la Denominació d'Origen Montsant i del seu Consell Regulador, aprovat per l'Ordre de 5 de novembre de 2001, el qual queda redactat de la manera següent:

'2.1 La protecció atorgada s'estén al nom de la Denominació d'Origen i als noms de les comarques, els termes, les localitats i els llogarets que componguin les respectives zones de producció i criança.'

1.2 S'afegeix un nou apartat a l'article 2 de l'esmentat Reglament, amb la redacció següent:

'2.3 El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Montsant elevarà a l'Institut Català de la Vinya i el Vi els acords que afectin els drets i els deures dels inscrits, per a la seva aprovació.'

Article 2

Es modifica l'article 4.1 de l'esmentat Reglament, al qual se li afegeix un nou paràgraf amb el redactat següent:

'Igualment formaran part de la zona de producció de la Denominació d'Origen les parcel·les de vinya ubicades als termes municipals següents: del municipi de Garcia, polígon núm. 3, parcel·la núm. 66; polígon núm. 6, parcel·les núm. 101, 105, 106 i 111-113; polígon núm. 15, parcel·la núm. 3; i polígon núm. 22, parcel·la núm. 65. Del municipi de Móra la Nova, polígon núm. 10, parcel·la núm. 8; i polígon núm. 13, parcel·la núm. 99. Del municipi de Tivissa, polígon núm. 24, parcel·la núm. 29.'

Article 3

Es modifica el segon paràgraf de l'article 5.1 de l'esmentat Reglament, el qual queda redactat de la manera següent:

'Varietats blanques: chardonnay, garnatxa blanca, macabeu, moscatell, pansal, i parellada.'

Article 4

Es modifica l'article 7.2 de l'esmentat Reglament, el qual queda redactat de la manera següent:

'7.2 El Consell Regulador podrà sol·licitar a l'Institut Català de la Vinya i el Vi que es dictin normes per determinar la data d'iniciació de la verema i acordar normes sobre el ritme de recol·lecció, a fi que s'efectuï en consonància amb la capacitat d'absorció dels cellers, així com sobre la forma de transport del raïm veremat perquè s'efectuï sense deteriorament de la qualitat.'

Article 5

Es modifica l'article 11.7 de l'esmentat Reglament, en el sentit de suprimir l'expressió '16 graus probables'.

Article 6

Es modifiquen els apartats 4 i 5 de l'article 14, de l'esmentat Reglament, els quals queden redactats de la manera següent:

'14.4 Els vins designats amb la menció vi novell únicament podran comercialitzar-se a partir del dia 11 de novembre següent a la verema i a l'etiqueta es consignarà l'any de la verema.

'14.5 Els vins designats amb la menció vi jove únicament podran comercialitzar-se a partir del dia 20 de desembre següent a la verema i a l'etiqueta es consignarà l'any de la verema.'

Article 7

Es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR