ORDRE SLT/96/2005, de 8 de març, per la qual es crea la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/96/2005, de 8 de març, per la qual es crea la Comissió Departamental de Coordinació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació del Departament de Salut.

L'impacte de l'ús de les tecnologies de la informació i les comunicacions afecta l'operativa, els processos i l'organització interna del treball i fan necessari reforçar la coordinació interna per optimitzar els recursos i l'eficiència de l'organització.

El Decret 85/2002, de 19 de febrer (DOGC núm. 3595, de 14.3.2002),va crear la Comissió Interdepartamental de Gestió i de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, amb la finalitat d'establir les línies d'actuació sobre la gestió i les tecnologies de la informació i comunicacions de l'Administració de la Generalitat i racionalitzar l'impacte d'aquestes tecnologies en els processos i en els sistemes de gestió de l'Administració. Aquesta missió la duu a terme, entre altres instruments, mitjançant la fixació d'estàndards i requeriments que han de complir la gestió i les tecnologies de la informació i comunicacions i l'adopció d'acords que són vinculants per a tota l'Administració de la Generalitat i els organismes que en depenen.

La complexitat del sistema sanitari i la necessitat d'incorporar en aquestsistema les tecnologies de la informació i les comunicacions, de forma compatible amb les indicacions i estàndards que fixa el Govern, fa necessari establir un òrgan especialitzat de naturalesa col·legial que garanteixi la coordinació i l'eficiènciadels sistemes d'informació de què es dota el Departament de Salut i els ens i organismes que hi són adscrits.

Amb la creació d'aquest òrgan es pretén definir quines són les necessitats d'informació del Departament de Salut i dels ens i organismes que hi són adscrits, d'acord amb les funcions que els són assignades, adaptar i millorar les aplicacions existents per tal que esdevinguin una eina idònia per millorar l'accessibilitat de la ciutadania a la informació, facilitar la comunicació entre centres i professionals sanitaris i incrementar la incidència de les tecnologies de la informació i les comunicacions en la presa de decisions i la gestió del sistema de salut.

Alhora, cal garantir que l'ús d'aquests instruments i la interconnexió dels sistemes es faci amb ple respecte a la confidencialitat de les dades personals i sanitàries de la ciutadania.

D'acord amb el que s'ha exposat i atès el que disposen els articles 12 i 22...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR