DECRET 563/1983, de 15 de desembre, sobre coordinació d'actuacions entre els Departaments d'Ensenyament i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d'ensenyaments professionals de caràcter agrari i nàutico-pesquer.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'home constitueix el factor de més decisiva importància dins el sector productiu. És per això que qualsevol iniciativa tendent al desenvolupament del món rural i pesquer ha de començar millorant els nivells culturals i tecnològics dels protagonistes de la vida d'aquest sector.

Els Departaments d'Ensenyament i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, conscients d'aquest fet, dediquen esforços i recursos per facilitar la instrucció teòrica i pràctica dels futurs camperols i pescadors catalans. D'una banda, el Servei de Captació Agrària, creat per Decret de 28 de gener de 1979, continuador de la tasca que feien les escoles i centres de capacitació que varen ser transferides a la Generalitat de Catalunya pel Reial Decret 2210/1979, amb relació a les quals la publicació del Decret 379/1972, consolidava el desenvolupament de les ensenyances de FP-1 i FP-2, té establerta una xarxa d'escoles i centres, distribuïts arreu de Catalunya, que duen a terme una forta tasca de capacitació agrària, que han assolit una experiència i disposen d'uns mitjans que poden significar una aportació molt valuosa per al desenvolupament de les ensenyances de caràcter agrari.

D'altra banda, el Departament d'Ensenyament ha iniciat accions tendents a millorar l'oferta educativa en el camp dels ensenyaments de caràcter agrari i pesquer, establint la branca Agrària de la Formació Professional en quatre Instituts i Seccions de FP, i la marítimo-pesquera en dos centres.

Donades les especials característiques de l'activitat agrària i pesquera, cal que l'ensenyament i la capacitació d'aquests sectors s'adaptin a les peculiaritats del medi en què es projecten i tinguin en compte els interessos i les necessitats de la població a la qual s'adrecen. En aquest sentit, la Direcció General de Promoció i Desenvolupament del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb els seus Serveis d'Investigació Agrària i d'Extensió Agrària, assegura, d'una banda, el suport tecnològic a les ensenyances i, de l'altra, la connexió de l'alumne a un sistema de formació permanent que li permetrà d'incorporar-se a la professió disposant de l'ajut que cal per adaptar-se als canvis.

I tot això sense oblidar la formació integral de l'alumnat i l'eficàcia pedagògica de tot el sistema que haurà de garantir el Departament d'Ensenyament.

Atesa la necessitat d'assegurar la coordinació entre la política...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR