ORDRE CMC/159/2008, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals contemporànies.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/159/2008, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals contemporànies.

Per tal de potenciar la programació estable de caràcter professional relacionada amb les arts visuals i amb la voluntat de garantir la continuïtat d'aquesta actuació;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals contemporànies, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 7 d'abril de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquestes bases és donar suport a la programació estable d'activitats d'arts visuals que duguin a terme ajuntaments i ens públics que en depenen durant l'any de publicació de la convocatòria.

1.2 S'entén com a programacions estables i continuades els cicles que els espais d'art o equipaments culturals dediquen a projectar, coordinar, dirigir, presentar o difondre activitats relacionades amb les arts visuals al llarg de tota la temporada. Les activitats podran ser exposicions individuals o col·lectives, presentacions de treballs, intervencions de creadors en les seves múltiples disciplines, amb el propòsit explícit de donar a conèixer de manera directa diferents projectes artístics, fomentant la participació del receptor i el seu accés a la comprensió de l'art contemporani.

1.3 Les activitats subvencionables han de ser de caràcter professional, tenir una difusió suficient, realitzar-se en seus estables i estar adreçades al públic en general, amb l'objectiu d'incrementar la connexió de l'art contemporani amb el ciutadà i la seva participació activa.

1.4 Queden excloses d'aquesta línia de subvencions:

  1. Les programacions que no contemplin cap artista resident a Catalunya en el seu programa d'activitats.

  2. Les activitats programades pels ajuntaments i altres ens públics municipals de localitats en les quals el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació organitza directament i amb caràcter estable activitats professionals d'arts visuals, o hi participa mitjançant altres formes de col·laboració com ara els convenis

  3. Les convocatòries de concursos i premis. No obstant això, són subvencionables les exposicions que se'n derivin.

  4. Els cursos, accions formatives i/o activitats pedagògiques que no estiguin relacionades amb la programació professional presentada.

  5. Les accions formatives, de suport a la creació o altres activitats adreçades a artistes i col·lectius professionals.

  6. Les activitats integrades en itineràncies organitzades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

  7. Les programacions que no utilitzin el català o l'aranès en la difusió de les seves activitats.

    1.5 No poden optar aquells sol·licitants que hagin obtingut una subvenció per al mateix projecte per qualsevol òrgan o organisme del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, o participat per aquest.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions els ajuntaments de Catalunya i els ens públics vinculants o dependents, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic, que compleixin les normes que exigeixen aquestes bases.

    .3 Quantia

    Les subvencions consistiran en una dotació econòmica no percentual i seran concedides en funció de les disponibilitats pressupostàries, tenint en compte els criteris de valoració fixats a la base 10.

    .4 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    4.1 Documentació general:

  8. Còpia compulsada del document d'identitat i número d'identificació fiscal de la persona sol·licitant.

  9. En cas que sigui una persona jurídica, una còpia compulsada de la documentació que acrediti la personalitat jurídica de l'entitat, inscrita al registre corresponent.

  10. Quan s'actuï en nom d'altri:

    Còpia compulsada del document d'identitat de la persona signant de la sol·licitud.

    Còpia compulsada de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR