ORDRE CMC/160/2008, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques i la música.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/160/2008, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques i la música.

Per tal de contribuir a la consolidació de programacions estables d'espectacles de caràcter professional i impulsar la contractació regular de companyies professionals en els àmbits de les arts escèniques i la música a Catalunya;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ajuntaments de Catalunya i ens públics que en depenen, per a la programació estable d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques i la música, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 7 d'abril de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquestes bases és donar suport a les programacions estables d'activitats culturals de caràcter professional de música i arts escèniques, i que es duguin a terme durant l'any de la publicació de la convocatòria corresponent. Als efectes d'aquestes bases, també podran ser objecte de subvenció els espectacles programats en l'àmbit de festivals, cicles, fires o mercats que no hagin rebut subvencions o ajuts directes o indirectes del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

1.2 És subvencionable una única programació estable, que ha d'incloure indistintament el conjunt de les activitats de teatre, dansa i música programades.

1.3 Queden excloses d'aquesta línia de subvencions:

  1. Les activitats programades pels ajuntaments i altres ens públics vinculats o dependents, de municipis en els quals el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació organitza directament amb caràcter estable activitats professionals de teatre, dansa i música en locals propis. També queden excloses aquelles activitats programades per consorcis o organismes dels quals en formi part el Departament esmentat.

  2. Les programacions que no utilitzin el català o l'aranès en la difusió de les seves activitats.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions que regulen aquestes bases els ajuntaments de Catalunya i els ens públics vinculats o dependents de municipis, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic, amb una programació estable d'activitats professionals en l'àmbit de les arts escèniques i la música prevista per al període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de cada any.

    .3 Mínims de despesa i de programació exigits

    Per tal de poder optar a les subvencions, els sol·licitants hauran d'assumir en la seva programació estable els mínims de despesa i d'activitats programades que es detallen a continuació:

    3.1 Mínims de despesa:

  3. Municipis fins a 15.000 habitants: 10.000 euros.

  4. Municipis d'entre 15.001 i 25.000 habitants: 20.000 euros.

  5. Municipis d'entre 25.001 i 50.000 habitants: 30.000 euros.

  6. Municipis d'entre 50.001 i 100.000 habitants: 50.000 euros.

  7. Municipis de més de 100.000 habitants: 80.000 euros.

    Els conceptes computables en aquests mínims de despesa inclouen el caixet de les activitats, i les despeses complementàries contractades següents: fitxes tècniques, tasques de càrrega i descàrrega, desplaçaments d'artistes i de personal tècnic, i les despeses de comunicació i difusió per a la promoció d'aquestes activitats. No es poden incloure les despeses generals de funcionament dels ens que gestionen la programació.

    3.2 Mínims de programació:

  8. Municipis fins a 15.000 habitants: 8 activitats.

  9. Municipis d'entre 15.001 i 25.000 habitants: 10 activitats.

  10. Municipis d'entre 25.001 i 50.000 habitants: 15 activitats.

  11. Municipis de 50.001 a 100.000 habitants: 20 activitats.

  12. Municipis de més de 100.000 habitants: 30 activitats.

    3.3 Per tal de poder ser computades, les activitats hauran de reunir els requisits previstos a la base següent.

    .4 Requisits de programació

    4.1 La proposta de programació presentada haurà de contemplar la realització d'activitats, de manera continuada, al llarg d'un mínim d'un trimestre.

    4.2 No computaran les activitats següents:

  13. Les activitats que tinguin lloc en el marc de festivals, cicles, fires o mercats que ja comptin amb ajut directe o indirecte del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

  14. Les activitats dutes a terme durant la celebració de la festa major.

  15. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR