DECRET 5/2009, de 13 de gener, pel qual es deroga el Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització de recursos hídrics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

5/2009, de 13 de gener, pel qual es deroga el Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització de recursos hídrics.

La gran escassetat de pluges que va afectar de forma generalitzada tota Catalunya des de l'estiu de 2006 va fer necessari aprovar el Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics. La manca de precipitacions a les capçaleres dels principals rius pertanyents a les conques internes de Catalunya, va obligar a prorrogar la vigència del Decret fins a 31 desembre de 2008.

L.efectivitat de les mesures contingudes en el Decret 84/2007, el comportament responsable dels usuaris de l'aigua i de tota la ciutadania juntament amb les pluges del mes de maig i juny de l'any 2008 van servir per mitigar en part els greus efectes de la persistent sequera, per bé que no es podia descartar que a curt termini es tornes a agreujar la situació. Aquest fet va motivar l'aprovació del Decret 108/2008, de 15 de maig, que modificava el Decret 84/2007 de 3 d'abril, per tal que l'entrada i sortida dels escenaris d'excepcionalitat 1 i 2 i d'emergència no es produís de forma automàtica i d'aquesta manera evitar una desactivació del Decret sense la deguda garantia i estabilitat en un escenari de normalitat.

Les pluges de finals d'octubre i inicis de novembre, van portar com a resultat un increment dels volums d'aigua en els embassaments dels quals depèn l'abastament de Barcelona i el seu entorn, la qual cosa va permetre sortir de l'escenari d'excepcionalitat. Tot i l'anterior continuava havent-hi conques que es trobaven en una situació molt crítica, molt a prop de l'entrada en emergència, en quant no s'havien beneficiat de les precipitacions caigudes com era el cas de La Muga, i les conques de Cap de Creus i Costa Nord.

Aquesta situació va determinar que calgués mantenir la vigència del Decret 84/2007, de 3 d'abril, fins al 31 de desembre de 2009, la qual cosa es va efectuar mitjançant el Decret 254/2008, de 16 de desembre, al mateix temps que el Govern declarava la sortida de l'escenari d'excepcionalitat i l'entrada en normalitat a les conques del Ter y del Llobregat.

Les abundants pluges caigudes a finals del mes de desembre de 2008 situen a totes les conques de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR