ORDRE AAM/377/2011, de 13 de desembre, per la qual es deroga l'Ordre AAR/404/2008, de 25 d'agost, per la qual s'aproven els preus públics del Laboratori Agroalimentari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/377/2011, de 13 de desembre, per la qual es deroga l'Ordre AAR/404/2008, de 25 d'agost, per la qual s'aproven els preus públics del Laboratori Agroalimentari.

L'article 1.3.2 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, estableix que la creació, la modificació i la derogació dels preus públics, llevat dels referits a l'ensenyament universitari, s'han d'efectuar mitjançant una ordre del conseller o consellera competent per raó de la matèria.

El Reglament comunitari 882/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d'abril de 2004 sobre els controls oficials efectuats per garantir la verificació del compliment de la legislació en matèria de pinsos i aliments, i la normativa sobre salut animal i benestar dels animals, estableix que les autoritats competents poden designar únicament laboratoris que funcionin, estiguin avaluats i acreditats per la norma ISO17025; que els laboratoris de referència han d'organitzar assaigs comparatius i que els mètodes d'anàlisi es caracteritzaran mitjançant una sèrie de criteris, que inclouen estudis de precisió a partir d'exercicis interlaboratoris.

Donada aquesta normativa comunitària sobre els controls de qualitat que han de realitzar els laboratoris del sector agroalimentari, el laboratori Agroalimentari del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dirigeix l'organització assaigs d'aptitud amb el nom de Programa INTER2000.

El circuit d'assaig d'aptitud INTER2000 representa una eina indispensable als laboratoris, tant públics com privats, necessària per assegurar la qualitat dels resultats analítics que obtenen en l'exercici de les seves funcions i s'usa per l'avaluació de l'acompliment dels laboratoris per portar a terme assaigs o mesures específiques i per fer-ne el seu seguiment en continu.

En data 21 de juliol de 2006 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Ordre ARP/362/2006, de 14 de juliol, per la qual s'aproven els preus públics del Laboratori Agroalimentari del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

En data 12 de setembre de 2008 es va publicar al DOGC l'Ordre AAR/404/2008, de 25 d'agost, per la qual s'aproven els preus públics del Laboratori Agroalimentari del Departament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR