DECRET 42/1999, de 23 febrer, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós, en el terme municipal d'Alt Àneu (Pallars Sobirà). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2863, pàg. 4549, de 8.4.1999).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

42/1999, de 23 febrer, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós, en el terme municipal d'Alt Àneu (Pallars Sobirà). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2863, pàg. 4549, de 8.4.1999).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El 3 de març de 1998, l'Ajuntament d'Alt Àneu va acordar iniciar l'expedient de constitució de l'entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós, d'acord amb el que estableix l'article 76.1.a) de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya. L'Ajuntament va sotmetre l'expedient a informació pública mitjançant l'exposició en el tauler d'anuncis municipal i la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya . També va sol·licitar informe a la Diputació de Lleida i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. El Ple de la Diputació de Lleida, en la sessió de 24 de juliol de 1998, en va emetre informe favorable.

El 19 d'octubre de 1998, l'Ajuntament d'Alt Àneu va trametre l'expedient al Departament de Governació per a la seva resolució.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 19 de novembre de 1998, va emetre informe favorable sobre l'expedient en considerar que Isil i Alós ja havien format conjuntament una entitat local menor durant el període comprès entre 1971 i 1992, però va ser suprimida per manca de recursos econòmics per dur a terme les seves competències. Amb posterioritat, ha quedat resolta aquesta circumstància, de manera que l'entitat comptarà amb els recursos suficients per complir les seves atribucions, i la prestació dels serveis generals del municipi d'Alt Àneu no es veurà afectada.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 4 de febrer de 1999, va emetre dictamen favorable sobre l'expedient en entendre que s'havien seguit els tràmits procedimentals previstos legalment i es complien les consideracions que exigeix l'ordenament jurídic vigent per constituir entitats municipals descentralitzades.

Per tot això, tenint en compte que la constitució de l'entitat municipal descentralitzada no suposa una pèrdua en la prestació dels serveis generals del municipi, que l'entitat disposarà de recursos suficients i que concorren circumstàncies d'ordre geogràfic, històric, social, econòmic i administratiu;

Atès el que disposen els articles 76 a 80 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR