ACORD GOV/232/2009, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/232/2009, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012.

El Govern de la Generalitat ha endegat en el decurs dels últims quinze anys tres plans interdepartamentals d'immigració adreçats a la població estrangera, tenint en compte les competències, els serveis i les funcions que correspon prestar a la Generalitat de Catalunya, en relació amb la integració de les persones immigrants.

Des d'aleshores, la Generalitat ha incidit de manera significativa en la integració social i econòmica de la població immigrant, mitjançant les polítiques sectorials que s'hi preveien.

Atès el III Pla Interdepartamental d'Immigració 2005-2008, aprovat per Acord de Govern de 28 de juny de 2005, i en el marc del Pacte Nacional per a la Immigració, aprovat pel Govern el 16 de desembre de 2008 i signat el 19 de desembre del mateix any, es determina i concreta la necessitat de continuar avançant en les polítiques migratòries i d'elaborar un nou Pla de Ciutadania i Immigració per als anys 2009-2012.

Aquest Pla de Ciutadania i Immigració que es proposa respon als compromisos del referit Pacte per aplicar polítiques d'immigració a l'acció del Govern de la Generalitat de Catalunya. Coincidint amb els eixos del Pacte Nacional per a la Immigració, el Pla estableix tres línees estratègiques:

  1. Gestió de fluxos migratoris i accés al mercat de treball: mobilitzar els recursos humans interns per assegurar la qualitat i la competitivitat del teixit productiu, gestionar els fluxos externs apropant legislació i realitat, gestionar els fluxos migratoris de manera responsable i coordinada amb el desenvolupament dels països d'origen.

  2. Adaptació dels serveis públics a una societat diversa: crear un servei universal d'acollida, dimensionar els serveis públics i garantir-hi l'accés a totes les persones, reforçar la transversalitat i la coordinació interinstitucional.

  3. Integració en una cultura pública comuna: fomentar la participació a la vida pública, fer del català la llengua pública comuna, conviure en la pluralitat de creences, assegurar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, reforçar les polítiques adreçades a la infància, la joventut, la gent gran i les famílies.

Aquestes línies estratègiques fan necessària la intervenció en àmbits que corresponen a diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, i fan necessària l'avaluació anual de les actuacions que es portin a terme, amb la finalitat d'aconseguir la màxima eficàcia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR