DECRET 361/1988, de 12 de desembre, pel qual es crea la Direcció General de Planificació i Acció Territorial al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret de 29 de novembre de 1978 va establir l'estructura inicial i les funcions de la Direcció General de Política Territorial.

Des de la seva creació, i en virtut de les funcions que li van ser adscrites, la Direcció General de Política Territorial ha desenvolupat les seves actuacions en dos àmbits bàsics, referit l'un fonamentalment a la protecció del patrimoni natural i al control i regulació d'activitats que produeixen impacte immediat sobre el medi ambient, i l'altre a l'ordenació del territori i la seva planificació.

La creació, per Decret, de la Direcció General del Medi Ambient determina la necessitat de reestructurar orgànicament aquestes funcions, a través de la creació del Centre Directiu corresponent.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

1.1 Es crea la Direcció General de Planificació i Acció Territorial, que assumeix les funcions que corresponien a la Direcció General de Política Territorial segons la legislació vigent en matèria de política de sòl, planificació comarcal i coordinació i planificació de l'ordenació territorial.

1.2 En tot cas, corresponen a la Direcció General de Planificació i Acció Territorial les competències i les funcions següents:

  1. Les relatives a la planificació territorial atribuïdes al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per la Llei 23/1983, de 21 de novembre, i disposicions concordants.

  2. Les que corresponen al Departament de Política Territorial i Obres Públiques en matèria de Política de Muntanya.

Article 2

2.1 La Direcció General de Planificació i Acció Territorial s'estructura en els serveis següents:

  1. Servei de Planificació Territorial.

  2. Servei d'Acció Comarcal.

2.2 Adscrita directament al Director General s'integra la Secció de Secretaria Administrativa.

Article 3

3.1 Corresponen al Servei de Planificació Territorial les funcions següents:

  1. Realitzar els estudis tècnics necessaris per a l'elaboració del Pla Territorial General i, si escau, de les seves modificacions.

  2. Informar o, si s'escau, elaborar Plans Territorials parcials i vetllar perquè les seves determinacions s'ajustin a les del Pla Territorial General.

  3. Col·laborar en l'elaboració de plans sectorials de conformitat amb l'article 19.3 de la Llei 23/1983, de 21 de novembre.

  4. Informar quan li sigui requerit sobre tots aquells altres expedients que puguin afectar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR