ORDRE TRI/89/2004, de 19 de març, per la qual es deroga l'Ordre de 8 de maig de 1995, per la qual es regulen les accions desenvolupades per la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball, relatives al Servei Català de Col·locació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/89/2004, de 19 de març, per la qual es deroga l'Ordre de 8 de maig de 1995, per la qual es regulen les accions desenvolupades per la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball, relatives al Servei Català de Col·locació.

L'Ordre de 8 de maig de 1995 va regular les accions que desenvolupava la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball, relatives al Servei Català de Col·locació, establint que el Departament de Treball, mitjançant el Servei Català de Col·locació, directament o per mitjà dels centres col·laboradors, duia a terme accions d'informació i adreçament, tractament de demandes d'ocupació, captació d'ofertes de treball i intermediació entre ofertes i demandes. Així mateix, s'establia que els centres col·laboradors podien dur a terme una o diverses de les tres primeres accions.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya, estableix uns criteris ordenadors i integradors de les funcions i els serveis en matèria d'ocupació. Així estableix que la intermediació en el mercat de treball s'ha d'exercir per mitjà d'una xarxa bàsica integrada per totes les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb la participació de les entitats expressament autoritzades.

Posteriorment, la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d'ocupació, crea el Sistema Nacional d'Ocupació definit com el conjunt d'estructures, mesures i accions necessàries per promoure la política d'ocupació i que està integrat pel Servei Públic d'Ocupació estatal i els serveis públics d'ocupació autonòmics. Aquest Sistema Nacional d'Ocupació es coordinarà mitjançant el sistema d'informació dels Serveis Públics d'Ocupació (SISPE), entre d'altres instruments.

Aquest nou sistema requereix que el Servei d'Ocupació de Catalunya porti a terme l'actualització de les seves aplicacions de gestió, que ara s'han d'organitzar sota una estructura informàtica integrada i compatible per a tots els serveis públics d'ocupació estatals i autonòmics, la qual cosa implica la supressió del Servei Català de Col·locació, mantenint un període transitori per a aquells centres que encara mantenien la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR