ORDRE AAR/442/2010, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament del Programa nacional de genotipatge d'oví i es convoquen les corresponents a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/442/2010, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament del Programa nacional de genotipatge d'oví i es convoquen les corresponents a l'any 2010.

D'acord amb la Decisió 2002/1003/CE de la Comissió, de 18 de desembre de 2002, per la qual es fixen els requisits mínims per a un estudi dels genotips de la proteïna del prió de les espècies ovines, el Programa nacional de selecció genètica per a la resistència a les encefalopaties espongiformes transmissibles en oví, i la normativa de les subvencions per al seu desenvolupament, preveuen diverses línies de subvenció destinades a incentivar el desenvolupament d'aquest Programa.

Aquest règim d'ajuts va ser creat el 2005 per l'Administració General de l'Estat, que el va sotmetre a les directrius comunitàries sobre ajuts estatals (2000/C 28/02) i el va notificar convenientment a la Comissió Europea.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera necessari desenvolupar els programes de selecció genètica i la resta d'actuacions en aquesta matèria.

Per assegurar la màxima transparència de les mesures adoptades i un seguiment efectiu, d'acord amb el marc jurídic actual, s'ha optat per sotmetre els ajuts d'aquesta Ordre al Reglament (CE) 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i que modifica el Reglament (CE) 70/2001 (DOUE L-358, de 16.12.2006). Per aquest motiu s'ha comunicat a la Comissió aquest règim d'ajuts, d'acord amb el que preveu l'article 20.1 de l'esmentat Reglament de la Comissió, i li ha estat assignat el número d'ajut XA-112/2010.

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector oví mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al desenvolupament del Programa nacional de genotipatge d'oví, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar per al 2010 els ajuts destinats al desenvolupament del Programa nacional de genotipatge d'oví, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Les subvencions d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/782000113/6121 dels pressupostos del DAR per a l'any 2010, dotada amb un import màxim de 64.865,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients de subvenció és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds de subvenció, formada pel/per la subdirector/a general de Ramaderia, el/la cap del Servei de Sanitat Animal i el/la cap del Servei de Producció Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de cinc mesos , a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del/de la director/a general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el/la conseller/a d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Les subvencions concedides es faran públiques en el web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Les subvencions que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició addicional

Aquests ajuts tenen naturalesa d'ajut d'estat, per la qual cosa la Comissió Europea pot emetre una decisió per la qual tant les bases reguladores i la convocatòria com les resolucions de concessió es poden veure modificades, si s'escau, per adaptar-se als termes del pronunciament esmentat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 8 de setembre de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte de les subvencions

L'objecte de les subvencions que estableix aquesta Ordre és el desenvolupament del Programa nacional de genotipatge d'oví en totes les explotacions de bestiar oví de l'àmbit territorial de Catalunya, i concretament les actuacions següents:

  1. L'aplicació de programes de selecció genètica.

  2. La utilització de centres d'inseminació artificial, creació de bancs d'ADN, creació de bancs de material genètic amb destinació a la reproducció i desenvolupament de programes d'inseminació artificial.

  3. En concepte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR