ORDRE PTO/81/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya per tal de formular i desenvolupar el Programa d'adequació de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/81/2010, de 19 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya per tal de formular i desenvolupar el Programa d'adequació de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

La Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, té per finalitat afavorir la finalització de les obres d'urbanització i la dotació dels serveis corresponents amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus residents, així com assolir la seva integració en el municipi. Per aconseguir aquests objectius la Llei ha creat, a més de diferents mesures d'ordenació i gestió urbanística, els instruments financers destinats a incentivar la realització per part dels ajuntaments de les actuacions que permetran el compliment de les seves finalitats.

La Llei, en el seu capítol III, en concret a l'article 16, ha creat un fons destinat a la regularització d'urbanitzacions que té com a objectiu fomentar la formulació i el desenvolupament del Programa d'adequació. El Programa d'adequació és el document administratiu que enumera el conjunt d'actuacions que els ajuntaments concernits proposen realitzar per tal de regularitzar la urbanització, dotar-la dels serveis urbanístics bàsics de que està mancada i, si s'escau, adoptar les mesures precises per reduir o extingir el seu àmbit.

La Llei 3/2009, de 10 de març, estableix que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques anualment farà públiques les convocatòries per poder sol·licitar la participació en el fons esmentat.

Amb la finalitat d'assolir una major eficàcia i eficiència en la tramitació dels procediments de subvencions, i amb la voluntat de garantir la continuïtat d'aquesta actuació, s'ha considerat oportú aprovar aquestes noves bases reguladores generals que regiran tots els procediments de les subvencions destinades a desenvolupar el Programa d'adequació de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

Per això exposat, d'acord amb les previsions del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, així com amb els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable, i a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases generals per a la concessió de les subvencions previstes en el fons per a la regularització d'urbanitzacions creat per la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, per tal de fomentar que els ajuntaments de Catalunya desenvolupin el Programa d'adequació de les urbanitzacions, i que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2010

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquestes subvencions tenen per objecte fomentar la formulació i el desenvolupament del Programa d'adequació de les urbanitzacions incloses en l'àmbit d'aplicació de la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, previst a l'article 12 d'aquesta Llei, així com les altres actuacions que disposa l'article 19.3 de la mateixa Llei.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Són actuacions subvencionables d'acord amb allò establert a la base anterior, les següents:

  1. L'elaboració, la modificació i, si escau, l'adaptació, dels plans urbanístics necessaris per a la regularització de la urbanització o, si és el cas, l'elaboració del planejament requerit per delimitar àmbits discontinus, així com els instruments necessaris per reduir la superfície de la urbanització o per a la seva extinció total.

  2. La redacció, la modificació o l'adaptació del projecte de reparcel·lació i del projecte d'urbanització per a la dotació dels serveis urbanístics bàsics.

  3. L'elaboració de projectes per a l'accés a les telecomunicacions i als serveis postals.

  4. L'elaboració dels projectes requerits per al compliment de les mesures de prevenció en cas d'incendis, i la dotació del pla d'autoprotecció previst a la normativa vigent.

  5. L'elaboració de projectes d'integració paisatgística.

  6. L'adquisició de sòl públic que es derivi de l'aplicació del Programa d'adequació.

    2.2 A més de les actuacions enumerades a l'apartat anterior, són subvencionables les següents:

  7. L'establiment d'un servei tècnic de suport o d'una oficina municipal de gestió i millora de la urbanització.

  8. La implantació de processos de participació ciutadana i d'assessorament a veïns, veïnes i persones propietàries.

  9. La gestió administrativa de la implantació del Programa d'adequació.

  10. La realització d'obres de competència municipal derivades de l'execució del Programa d'adequació, com ara treballs urgents de manteniment dels serveis, els necessaris per permetre l'accessibilitat a la urbanització i, en general, aquelles accions encaminades a resoldre problemàtiques que requereixen una actuació immediata, prèvia a l'execució del projecte d'urbanització.

  11. Altres actuacions de competència municipal que es considerin d'interès per a la millora de la urbanització.

    .3 Beneficiaris

    3.1 Poden rebre finançament del fons per a la regularització d'urbanitzacions els ajuntaments dels municipis en el terme dels quals estiguin ubicades les urbanitzacions on s'hagin de realitzar les actuacions a que fa referència la base 2 i que no hagin resultat beneficiaris de cap subvenció atorgada per aquest Departament per la mateixa actuació.

    En cada convocatòria anual un ajuntament podrà obtenir finançament per una o més d'una urbanització radicada al municipi.

    3.2 Aquests han de complir, en tot cas, els requisits següents:

  12. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  13. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l'Administració general de l'Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

    .4 Despeses subvencionables i import de les subvencions

    4.1 Es consideren despeses subvencionables les que tinguin una relació directa amb l'actuació subvencionada i es duguin a terme abans que finalitzi el termini de justificació que, a aquest efecte, s'inclourà a la convocatòria.

    Només serà subvencionable l'IVA que gravi el valor de les despeses, en cas que el beneficiari de la subvenció tingui la consideració de consumidor final.

    4.2 Cada convocatòria fixarà la posició pressupostària a la qual s'han d'imputar les subvencions, i determinarà la quantia màxima per a aquesta línia.

    4.3 Cadascuna de les subvencions concretes es pot concedir bé per l'import total sol·licitat, amb el límit màxim que, a aquest efecte, es pugui fixar en la convocatòria, bé per un import parcial, que es determinarà tenint en compte les disponibilitats pressupostàries i de forma proporcional al nombre de sol·licituds presentades i a les puntuacions obtingudes en aplicació dels criteris de valoració previstos en la base 9. L'import de la subvenció en cap cas pot superar el cost total de les actuacions per a les quals es demana.

    .5 Compatibilitat de les subvencions

    La percepció de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR