ORDRE ARP/314/2006, de 19 de juny, per la qual es desenvolupen les bases reguladores dels ajuts per a la traçabilitat en el sector hortofructícola, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/314/2006, de 19 de juny, per la qual es desenvolupen les bases reguladores dels ajuts per a la traçabilitat en el sector hortofructícola, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

En els darrers anys s'han anat imposant metodologies per a la millora i el control de la qualitat, i entre les mesures introduïdes cal assenyalar els sistemes de traçabilitat obligatoris des de l'1 de gener de 2005, d'acord amb el Reglament CE 178/2002, del Parlament Europeu i del Consell, de 28 de gener, pel qual s'estableixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària, crea l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i fixa els procediments relatius a la seguretat alimentària.

Al sector de la fruita i l'hortalissa, de marcada vocació exportadora, i sotmès a una forta competència amb productes d'altres procedències, la traçabilitat és una eina de seguiment dels processos de producció i comercialització que permet el seguiment i la localització del producte al llarg de la cadena comercial.

En aquest sentit, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació amb l'Ordre APA/3649/2004, de 4 de novembre, i l'Ordre APA/1726/2006, de 19 de maig, estableix les bases reguladores per a la concessió d'ajuts destinats a la implantació o millora de sistemes de traçabilitat en determinades entitats associatives del sector hortofructícola i convoca els corresponents als anys 2004-2005, i 2006, respectivament.

Atès que l'ordenació, la instrucció i la resolució dels expedients de concessió de la subvenció i el seu pagament per a determinades entitats associatives del sector hortofructícola, no reconegudes a tot l'Estat espanyol, és competència de les comunitats autònomes, tal com disposa l'article 10 de l'Ordre APA/1726/2006, de 19 de maig, i que a la darrera convocatòria no es van poder atendre totes les sol·licituds presentades per manca de disponibilitats pressupostàries, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera d'interès continuar fomentant la implantació de la traçabilitat al sector hortofructícola, mitjançant la publicació de la convocatòria d'aquest ajut per a l'any 2006.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Desenvolupar a Catalunya les bases reguladores dels ajuts per a la traçabilitat en el sector hortofructícola que estableix l'Ordre APA/1726/2006, de 19 de maig, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts per a la traçabilitat en el sector hortofructícola de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR