DECRET 436/1983, de 6 d'octubre, de desplegament de la Llei 12/83, de 14 de juliol, assignant competències als diferents òrgans de la Generalitat. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 383, p. 3030, de 23.11.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 77/1990.

L'article 17.2 de l'Estatut d'Autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya competència per al desenvolupament legislatiu i l'execució de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de sanitat i seguretat social, llevat de les normes que configuren el règim econòmic d'aquesta. Així mateix, l'apartat 4 de l'article 17 autoritza la Generalitat a organitzar i administrar els serveis relacionats amb les matèries esmentades.

Atès que pel Decret 203/1980, de 21 d'octubre, s'assignaren competències als òrgans del Departament de Sanitat i Seguretat Social referides a les funcions i serveis que en matèria de sanitat, serveis i assistència socials foren traspassats pel Reial Decret 1949/1980, de 31 de juliol;

Atès que pel Decret 369/1981, d'1 d'octubre, s'assignaren competències als òrgans del Departament de Sanitat i Seguretat Social i d'Economia i Finances en relació amb els serveis transferits en matèria de seguretat social, amb caràcter transitori mentre que per la Llei no es creessin les entitats gestores d'aquells serveis a Catalunya;

Atès que per la Llei 12/1983, de 14 de juliol, es crearen l'Institut Català de la Salut i l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials com a entitats gestores de les prestacions i dels serveis en matèria de sanitat, assistència social i serveis socials, sota la direcció, la vigilància i la tutela del Departament de Sanitat i Seguretat Social;

Atesa la necessitat d'assignasr als esmentats Instituts les competències que els correspon segons la seva Llei fundacional, i alhora la necessitat de delimitar les funcions que en les referides matèries corresponen, per una banda, als diferents òrgans del Departament de Sanitat i Seguretat Social i les que, per altra, pertanyen al Departament d'Economia i Finances;

Atès el que preveu la disposició transitòria primera de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, i l'article 71 de la Llei 3/1982, de 23 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i del d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Correspon al Consell Executiu, en

relació amb les prestacions, els serveis i les activitats en matèria de sanitat, d'assistència social i de serveis socials, les funcions que s'estableixen en l'article 12 de la Llei 12/1983, de 14 de juliol.

Article segon

- De conformitat amb l'article 13 de la

Llei 12/1983, de 14 de juliol, correspon: 1. Al Conseller de Sanitat i Seguretat Social:

  1. L'organització i la direcció dels serveis, centres i institucions sanitàries i asistencials de la Seguretat Social en el territori de Catalunya.

  2. L'organització i la direcció dels serveis, centres i institucions sanitàries de la Generalitat, així com de les prestacions en matèria d'assistència i serveis socials.

  3. Fixar, a proposta de les Direccions Generals d'Assistència i Serveis Socials, les directrius respecte l'establiment d'acords, concerts, convenis o fórmules de gestió integrada o compartida amb l'administració local i d'altres entitats públiques o privades en matèria d'assistència sanitària i serveis socials.

  4. L'atorgament d'autorització per a la creació, la modificació, el trasllat, el tancament o la supressió de centres, serveis, establiments sanitaris i assistencials, en els termes i les condicions que estableixin les disposicions vigents.

  5. La redistribució dels crèdits entre les diferents partides d'un mateix concepte pressupostari, amb els requisits i les limitacions establerts en l'article 43 de la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de Finances Públiques de Catalunya. La redistribució dels crèdits del sistema de la Seguretat Social romandrà, d'acord amb la disposició transitòria quarta de la Llei 10/1982, de 12 de juliol, subjecte al que estableix l'Ordre de 31 de desembre de 1980 sobre Comptabilitat pressupostària del sistema de la Seguretat Social. El Conseller de Sanitat i Seguretat Social exercirà les funcions que l'esmentada Ordre atribueix al Ministeri de Sanitat i Seguretat Social.

  6. L'aprovació dels plans d'inversió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR