DECRET 146/1999, de 18 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de l'article 32 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

146/1999, de 18 de maig, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de l’article 32 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro.

A l’empara de les competències normatives de la Generalitat de Catalunya assumides en el marc de la Llei 14/1996, de 30 de desembre, de cessió de tributs de l’Estat a les comunitats autònomes i de mesures fiscals complementàries, l’apartat 2 de l’article 32 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, ha establert un tipus reduït en l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats per a les transmissions d’habitatges i llurs annexos a favor de les empreses immobiliàries.

D’acord amb l’article esmentat, l’aplicació del tipus impositiu del 2 per 100 és provisional, condicionada a la transmissió posterior de l’habitatge dins el termini màxim de dos anys des de la seva adquisició.

Quant als requisits d’aplicació provisional i definitiva del tipus reduït, la Llei remet al Reglament l’establiment dels seus mitjans de justificació.

Per tot això, i vist el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Economia i Finances i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S’aprova el Reglament de desplegament de l’article 32 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, el text del qual s’insereix a l’annex.

Article 2

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, si bé produirà efectes des de l’1 de gener de 1999.

Barcelona, 18 de maig de 1999

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Artur Mas i Gavarró

Conseller d’Economia i Finances

Annex

Reglament

Article 1

Tipus impositiu de les transmissions d’habitatges a les empreses immobiliàries

  1. La segona o ulterior transmissió d’un habitatge i els seus annexos a una empresa a la qual siguin d’aplicació les normes d’adaptació del Pla general de comptabilitat del sector immobiliari, i sempre que incorporin dit habitatge al seu actiu circulant, tributa al tipus impositiu del 2 per 100.

  2. L’aplicació d’aquest tipus impositiu reduït és provisional i, per elevar-se a definitiva, el subjecte passiu ha de justificar la venda posterior de la finca dins el termini dels 2 anys següents a la seva adquisició.

Article 2

Subjecte passiu

Són empreses a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR