DECRET 270/1983, de 23 de juny, de desplegament de la Llei 4/1983, de 9 de març, de Cooperatives de Catalunya, quant a les cooperatives de crèdit i les Caixes Rurals. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 360, p. 2222, de 2.9.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 172/1994.

D'acord amb l'article 9.21 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria de cooperatives. D'altra banda, l'article 12.1.6 de la norma institucional atorga competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria d'institucions de crèdit corporatiu, públic i territorial i caixes d'estalvis, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat i d'acord amb la legislació bàsica en matèria d'ordenació del crèdit, tal com ho exigeix l'art. 10.1.4 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en els termes del que disposen els articles 38, 131 i els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució.

En l'exercici d'aquestes competències el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 4/1983, de 9 de març, de Cooperatives de Catalunya, la qual estableix en el seu Capítol VIII, seccions sisena i setena, les normes bàsiques a què s'han d'ajustar les cooperatives de crèdit i Caixes Rurals sotmeses a tutela de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, i per tal de desenvolupar el marc normatiu fixat per la Llei esmentada per a les cooperatives de crèdit i les Caixes Rurals, i tenint en compte les normes bàsiques del Reial Decret 2860/1978, de 3 de novembre, a proposta dels Consellers d'Economia i Finances, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Treball, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Les disposicions d'aquest Decret seran

d'aplicació a totes les cooperatives de crèdit i les Caixes Rurals que tinguin el seu domicili social a Catalunya, d'acord amb l'article 2 de la Llei 4/1983.

Article segon 1

La constitució de les cooperatives de.

crèdit i les Caixes Rurals a Catalunya s'atendrà al que disposa la Llei 4/1983 i a les normes que estableixi el Departament de Treball i, en aspectes específicament econòmics, el Departament d'Economia i Finances, sens perjudici de les competències que puguin correspondre a les autoritats econòmiques de l'Administració Central i de la legislació bàsica de l'Estat. econòmiques de l'Administració central. 2. No es procedirà en cap cas a la inscripció de creació, fusió o absorció, canvis de domicili ni modificacions d'Estatuts de cooperatives de crèdit i Caixes Rurals sense l'informe favorable del Departament d'Economia i Finances. En el cas de les Caixes Rurals caldrà, a més, l'informe favorable del Departament d'Agricultura, Ramaderia i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR