DECRET 122/2002, de 16 d'abril, pel qual es despleguen alguns aspectes del Reglament del registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya, se'n modifiquen alguns preceptes i es fixen models de documents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET

122/2002, de 16 d'abril, pel qual es despleguen alguns aspectes del Reglament del registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya, se'n modifiquen alguns preceptes i es fixen models de documents.

La Generalitat de Catalunya, en l'exercici de les competències transferides pel Reial decret 2625/1982, de 24 de setembre, mitjançant el Decret 166/1995, de 18 d'abril, va regular el Registre d'instal·ladors d'antenes col·lectives i de sistemes de televisió en circuit tancat.

Pel Decret 84/1999, de 23 de març, es van atribuir a la Direcció General de Radiodifusió i Televisió diverses funcions sobre infraestructures comunes de telecomunicacions per a l'accés als serveis de telecomunicació a l'interior dels edificis, i es va crear el Registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya. Aquestes funcions, pel Decret 355/2001, de 24 de desembre, han estat assignades a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Posteriorment, el Decret 360/1999, de 27 de desembre, va aprovar el Reglament del Registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya, que deroga el Decret 166/1995, de 18 d'abril.

Era necessari determinar aspectes concrets relatius al Reglament del registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya, com ara: els mitjans tècnics de què han de disposar les empreses instal·ladores en funció del tipus d'habilitació al qual opten; el model d'instància per participar a la prova que permeti la inscripció en el Registre d'instal·ladors de telecomunicacions i el de projecte tècnic, el contingut del qual ha estat objecte de regulació en altres normes, que ha de precedir la instal·lació d'una infraestructura comuna de telecomunicacions en els edificis per a la captació, adaptació i distribució dels senyals de radiodifusió, televisió i altres serveis de dades associats, procedents d'emissions terrestres i de satèl·lit, així com per a l'accés al servei de telecomunicacions per cable.

Finalment, calia determinar que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i, si s'escau, els centres docents universitaris reconeguts, realitzaran la prova adient esmentada, per tal d'atorgar una opció per a la inscripció en aquest Registre a les empreses instal·ladores no inscrites que, tot i exercir la professió en el moment de l'entrada en vigor de la present disposició, no disposen de titulació acadèmica suficient. A aquests efectes s'inclou, als annexos d'aquest Decret, el temari que regirà en la realització de la prova esmentada.

Per tot això, i segons el que disposa la disposició final 1 del Decret 360/1999, de 27 de desembre, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, de conformitat amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Constitueix l'objecte d'aquest Decret:

  1. Determinar els mitjans tècnics apropiats de què han de disposar les empreses que sol·liciten la inscripció en el Registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya.

  2. Fixar el model de projecte tècnic que ha de precedir la instal·lació d'una infraestructura comuna de telecomunicacions als edificis per a la captació, adaptació i distribució dels senyals de radiodifusió, televisió i altres serveis de dades associats procedents d'emissions terrestres i de satèl·lit, així com per a l'accés al servei de telecomunicacions per cable, que figura a l'annex 1 d'aquest Decret.

  3. Fixar el model d'instància per participar en la prova específica que permet la inscripció al Registre d'instal·ladors, que figura a l'annex 2 del present Decret.

  4. Aprovar el temari que ha de regir en la prova assenyalada a l'apartat anterior, i que figura a l'annex 3 del present Decret.

Article 2

Mitjans tècnics i habilitacions

2.1 Els mitjans tècnics de què han de disposar les empreses instal·ladores que despleguen la seva activitat a Catalunya difereixen en funció del tipus d'habilitació a la qual aquestes pretenen accedir, si bé, en tot cas, l'equipament serà del grau de mesura i precisió adequats:

Tipus A: habilitació per a la instal·lació i manteniment d'infraestructures de telecomunicació en edificis o immobles.

  1. Instal·lacions incloses: les que en el si d'un edifici tenen per objecte la captació, adaptació i distribució dels senyals de radiodifusió sonora, televisió i altres serveis associats o d'altres serveis audiovisuals via ràdio, procedents d'emissions terrestres i de satèl·lit, la distribució de televisió i d'altres serveis de telecomunicacions per cable, distribució de senyals de telefonia disponible al públic i sistemes de videoporteria.

  2. Equipament mínim: multímetre, mesurador de terra, mesurador d'aïllament i mesurador d'intensitat de camp amb pantalla i possibilitat d'efectuar anàlisi espectral, com a mínim a la banda de freqüències on operen els serveis previstos.

    Tipus B: habilitació per a instal·lació i manteniment de sistemes de telecomunicació de veu i dades.

  3. Instal·lacions incloses: sistemes i cablejats de xarxes de veu i dades, estacions VSAT i altres de semblants.

  4. Equipament mínim necessari: multímetre, mesurador de terra, mesurador d'aïllament, mesurador d'impedàncies i analitzador de xarxes, com a mínim a la banda de freqüències on operen els serveis previstos.

    Tipus C: habilitació per a instal·lació i manteniment d'instal·lacions de centres emissors i senyals radioelèctrics, així com les telecomunicacions efectuades en vehicles.

  5. Instal·lacions incloses: centres emissors i reemissors tant de radiodifusió sonora com de televisió, emissores de radiocomunicació en general i enllaços de dades via ràdio sobre immobles o vehicles, en aquest darrer cas, realitzades per personal forà a l'empresa constructora d'aquests.

  6. Equipament mínim necessari: freqüencímetre, wattímetre, multímetre, mesurador de terra, analitzador d'espectre, càrrega artificial i analitzador de radiocomunicacions amb comprovador de subtons. En instal·lacions de telecomunicacions efectuades en vehicles, realitzades per personal forà a l'empresa constructora d'aquests, els instal·ladors hauran de treballar com a mínim amb l'equipament estipulat en les altres classificacions, en funció del tipus d'instal·lació i el tipus de vehicle en què fa.

    Tipus D: habilitació per a la instal·lació i el manteniment de sistemes audiovisuals.

  7. Instal·lacions incloses: les que tenen per objecte les instal·lacions públiques o privades de sistemes de megafonia, microfonia, sonorització i muntatge d'estudis de producció audiovisual, sistemes de circuit tancat de TV o sistemes de control d'accessos.

  8. Equipament mínim: multímetre, mesurador de terra, mesurador d'aïllament, sonòmetre, mesurador d'impedàncies, generador de vídeo, vectorscopi i monitor de forma d'ona.

    2.2 Les empreses que sol·licitin la seva inscripció en el Registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya han de presentar declaració responsable de disponibilitat dels equipaments mínims necessaris relacionats al paràgraf anterior, en la que especificaran equipament, marca i model. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació podrà realitzar les inspeccions que consideri oportunes, a l'efecte de la seva comprovació.

    2.3 Les empreses instal·ladores, a l'efecte de garantir la precisió dels equips de mesura de què disposen, estan obligades a sotmetre'ls a una verificació anual i, si procedeix, al seu calibratge. Així mateix, hauran de conservar els certificats corresponents a ambdues operacions i els manuals de funcionament d'aquests equipaments. Igualment, hauran de conservar la documentació i manuals d'instal·lació i manteniment dels equips.

    2.4 La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació està facultada, mitjançant resolució administrativa, per modificar i adaptar a les exigències de les noves tecnologies els mitjans tècnics requerits per als diferents tipus d'habilitació.

Article 3

Models normalitzats

3.1 Les empreses que pretenguin inscriure's en el Registre d'instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya han de formular la corresponent sol·licitud, davant la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, mitjançant el model normalitzat que aprovarà l'esmentada Secretaria, a la qual s'adjuntarà la documentació que s'indica a l'article 6 del Decret 360/1999, de 27 de desembre, i la declaració responsable que s'indica a l'article 2.2 del present text normatiu.

3.2 D'acord amb les previsions de l'article 8 del Decret 360/1999, podran sol·licitar-se a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació certificacions registrals, segons el model normalitzat que aprovarà l'esmentada Secretaria.

Article 4

Projecte tècnic

4.1 El projecte tècnic de la infraestructura comuna de telecomunicacions als edificis, signat per un enginyer o enginyer tècnic de telecomunicacions i visat pel col·legi professional corresponent, descriurà detalladament tots els elements que componen la instal·lació, la seva ubicació i dimensions, amb menció expressa de les normes d'aplicació. Aquest s'adaptarà al model que s'incorpora a l'annex 1 a la present disposició.

4.2 Un exemplar original del projecte tècnic i una còpia en suport informàtic hauran de ser presentats a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

L'exemplar informàtic haurà d'estar en suport CD-ROM o DVD-ROM i el format dels textos haurà de ser de tipus DOC, WPD o PDF, i els dels fitxers de plànols i gràfics hauran d'estar en format TIFF, GIF, JPEG, PDF o DWG. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR