DECRET 177/1995, de 13 de juny, de modificació del Decret 177/1987, de 19 de maig, pel qual es despleguen la planificació i la coordinació de l'àmbit regional previst a la Llei 7/1987, de 4 d'abril.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Llei 7/1987, de 4 d'abril, per la qual s'estableixen i regulen actuacions públiques especials en la conurbació de Barcelona i en les comarques compreses dins la seva zona d'influència directa, va preveure, als efectes de la planificació i la coordinació, un àmbit comprès per les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, àmbit que s'ha vist modificat per la Llei 1/1995, de 16 de març, per la qual s'aprova el Pla territorial general de Catalunya.

En efecte, l'esmentada Llei, després d'establir que el Pla territorial general té per àmbit d'aplicació tot el territori de Catalunya, fixa els àmbits dels plans territorials parcials i, en concret, estén l'àmbit metropolità a les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf.

D'altra banda, el Decret 177/1987, de 19 de maig, pel qual es despleguen la planificació i la coordinació d'àmbit regional previstos a la Llei 7/1987, de 4 d'abril, estableix la composició de la Comissió d'Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona, a la qual correspon formular el projecte de Pla territorial parcial previst en la Llei 7/1987 esmentada, atenent al seu àmbit territorial.

La modificació d'aquest àmbit territorial, d'acord amb el Pla territorial general de Catalunya, fa necessari modificar la composició de la Comissió d'Ordenació Metropolitana de Barcelona, assegurant el seu caràcter paritari pel que fa als representants de la Generalitat i de les administracions locals.

Així mateix, l'abast del Pla en tant que instrument bàsic d'ordenació territorial, fa convenient preveure la integració de representants de l'Administració de l'Estat a l'esmentada Comissió, de manera similar al que ja va preveure el Decret 177/1987, de 19 de maig, en relació amb la Comissió Coordinadora del Transport Metropolità de Barcelona.

Per tot això, a proposta dels consellers de Governació i de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 21 i 22 del Decret 177/1987, de 19 de maig, que queden redactats de la manera següent: "Article 21 "Al Departament de Política Territorial i Obres Públiques es constitueix la Comissió d'Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona de l'àmbit comprès per les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, d'acord amb la divisió que estableix la Llei 1/1995, de 16 de març, per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR