ORDRE ASC/64/2009, de 18 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per a entitats destinades a actuacions d'inversió vinculades amb l'atenció a la dependència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/64/2009, de 18 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per a entitats destinades a actuacions d'inversió vinculades amb l'atenció a la dependència.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, regula i ordena el sistema de serveis socials amb la finalitat de garantir-hi l'accés universal per fer efectiva la justícia social i promoure el benestar del conjunt de la població. En el marc del sistema públic de serveis socials, es configura una xarxa d'atenció a la dependència i la vida autònoma que comprèn el conjunt de recursos, equipaments, projectes, programes, activitats i prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques en aquest àmbit d'atenció i protecció, com a Sistema Català d'Autonomia i Atenció a la Dependència, als efectes de l'aplicació a Catalunya del sistema creat amb caràcter general per la Llei 39/2006, de 14 de desembre. La xarxa pública per a l'autonomia i l'atenció a la dependència es vincula a la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

El Reial decret llei 9/2008, de 28 de novembre, crea un fons especial per a la dinamització de l'economia i de llocs de treball i s'aprova crèdits extraordinaris per atendre aquest finançament, mitjançant la realització d'actuacions vinculades amb el sector de serveis socials i atenció a la dependència.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania entre d'altres les competències sobre la política de serveis socials. Per la seva banda, el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, estableix entre les funcions de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials les de proposta dels plans d'inversions en matèria d'assistència i serveis socials.

Atès el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorguen la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, així com la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases per a la concessió de subvencions per a entitats destinades a actuacions d'inversió vinculades amb l'atenció a la dependència del Departament d'Acció Social i Ciutadania que es detallen a l'annex.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 18 de febrer de 2009

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment de concessió de subvencions per a entitats per a la realització d'activitats d'inversió vinculades a l'atenció a la dependència a Catalunya en l'àmbit de competència del Departament d'Acció Social i Ciutadania, d'acord amb les característiques i els requisits específics que estableixen aquestes bases.

1.2 Són actuacions subvencionables els projectes, dins l'atenció a la dependència, destinats a:

  1. Consolidar i millorar l'oferta de la xarxa existent de serveis inclosos en la cartera de serveis socials destinats a l'atenció de les persones amb dependència. Comprèn les actuacions que s'adrecin a :

    La modernització i la millora de centres i instal·lacions (rehabilitació, reforma, adaptació).

    L'adequació de centres i serveis a les exigències normatives i a la supressió de barreres i a l'accessibilitat.

    La transformació de places de persones amb un grau d'autonomia suficient per desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària a l'atenció de persones en situació de dependència.

    La renovació d'equipament, maquinària i mobiliari necessari per dur a terme l'activitat pròpia del servei d'acord amb la normativa vigent i vinculada a la millora de l'atenció a la persona o del seu benestar.

  2. L'ampliació de l'oferta de places en serveis existents inclosos en la cartera de serveis socials destinats a l'atenció de persones en situació de dependència.

    1.3 El procediment de concessió de cada subvenció s'iniciarà amb la publicació de la convocatòria corresponent. El procediment de convocatòria serà tramitat i resolt per l'òrgan del Departament d'Acció Social i Ciutadania que sigui competent per raó de la matèria, d'acord amb la normativa organitzativa de la Generalitat vigent en el moment de publicar-ne la convocatòria. La convocatòria precisarà l'òrgan competent per tramitar i resoldre en cada cas. La convocatòria concretarà el termini màxim per resoldre sobre la sol·licitud i notificar-la, que no podrà excedir de 45 dies naturals, comptats des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

    1.4 El període d'execució de l'actuació objecte de subvenció serà l'any de presentació de la sol·licitud i abans del 31 de desembre de 2009.

    .2 Beneficiaris

    Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats de serveis socials d'iniciativa social legalment constituïdes que no tinguin afany de lucre per a inversions en centres que formin part de la xarxa o que ho seran com a conseqüència de la inversió.

    .3 Requisits

    3.1 Els requisits que han de complir les entitats sol·licitants són els següents:

  3. Estar legalment constituïdes i estar inscrites en el registre corresponent o haver fet la sol·licitud d'inscripció, amb el benentès que, una vegada s'hagi resolt positivament sobre la subvenció, la inscripció en el registre esmentat hagi estat formalitzada definitivament.

  4. Estar inscrites al Registre d'entitats, serveis i establiments socials i tenir inscrits els serveis per als quals es demana la subvenció, o haver-ho sol·licitat, en compliment del que estableixen el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el Decret 27/2003, de 21 de gener, de l'atenció social primària, amb el benentès que, una vegada s'hagi resolt positivament sobre la subvenció, la inscripció en el Registre esmentat s'hagi formalitzat definitivament.

  5. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador amb relació a la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

  6. No haver estat objecte de cap resolució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR