ORDRE AAR/121/2009, de 16 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de l'artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

AAR/121/2009, de 16 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de l'artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2009.

El sector alimentari de Catalunya es caracteritza per l'elaboració de productes artesanals que presenten característiques individualitzades i que es troben molt arrelats en els hàbits de consum dels seus habitants.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, i el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega aquesta Llei, defineixen l'artesania alimentària com l'activitat d'elaboració i transformació de productes alimentaris que compleixen els requisits que assenyala la legislació en aquesta matèria i estan subjectes, durant tot el procés productiu, a unes condicions que garanteixen a les persones consumidores un producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials obtingudes gràcies a les petites produccions controlades per la intervenció personal artesana. L'artesania ocupa un punt important d'inflexió entre el consum del producte sense transformar i la indústria de l'alimentació.

Les entitats associatives d'artesans i artesanes sense ànim de lucre proporcionen a les persones associades assessorament i informació sobre l'adaptació a les noves tecnologies, i al mateix temps uneixen esforços per assolir objectius comuns que beneficiïn el conjunt de persones artesanes associades i augmenti en el coneixement de la producció artesanal alimentària entre les persones consumidores.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector d'artesania mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de l'artesania alimentària a Catalunya, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats al foment de l'artesania alimentària a Catalunya per a les actuacions realitzades des de l'1 de gener de 2009, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària AG06/D/4820001/6130 del pressupost del DAR per a l'any 2009, dotada amb un import màxim de 180.000 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei de Denominacions i Marques.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és el director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Qualitat Agroalimentària, el subdirector o la subdirectora general d'Indústries Agroalimentàries, i el/la cap del Servei de Denominacions i Marques.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 4 mesos, a comptar des de la data en què finalitzar el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució de concessió del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altres que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics en la web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/ fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 16 de març de 2009

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte de l'ajut

1.1 L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és establir una línia d'ajuts per fomentar l'artesania alimentària que inclou les actuacions subvencionables següents:

  1. L'organització, el patrocini i/o l'assistència a fires, exposicions, concursos i jornades tècniques.

  2. Accions de relacions públiques i missions comercials.

  3. Elaboració de material divulgatiu i de promoció.

  4. La informació i la publicitat en revistes especialitzades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR