ORDRE MAB/114/2002, de 25 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a projectes d'investigació sobre canvi climàtic i es convoquen els corresponents a l'any 2002 (codi de la convocatòria 03.09.02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAB/114/2002, de 25 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a projectes d'investigació sobre canvi climàtic i es convoquen els corresponents a l'any 2002 (codi de la convocatòria 03.09.02).

Arran de la Cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro l'any 1992, s'aprova el Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic. Tot i això, no és fins al Protocol de Kyoto (1997) que els països desenvolupats estableixen objectius concrets de reducció de les emissions dels gasos que provoquen l'efecte hivernacle. Per a l'any 2010, la Unió Europea es compromet a reduir les emissions globals d'aquests gasos un 8% respecte de les emissions de 1990. Aquesta reducció es reparteix de manera desigual entre els diferents països, i fins i tot es permet que alguns incrementin la generació dels gasos que provoquen l'efecte hivernacle (aquest és el cas de l'Estat espanyol, que els pot augmentar un 15 %).

L'actuació de Catalunya davant el fenomen del canvi climàtic ha d'estar emparada pels acords internacionals, però no pas condicionada per aquests, ja que el fet que no n'hi hagi no pot ser una excusa per paralitzar una estratègia d'actuació pròpia.

Per aquest motiu es va crear la Xarxa Temàtica del Canvi Climàtic, a fi de relacionar els agents que treballen sobre diferents aspectes relacionats amb la investigació del canvi climàtic. Aquesta xarxa és una eina per donar a conèixer el fenomen del canvi climàtic, a més de permetre coordinar les diferents actuacions que es desenvolupen a Catalunya en aquest sentit. Aquesta xarxa facilitarà informació per definir polítiques d'actuació.

Vistes les raons exposades i atès el que disposen la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2002, i el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, incorporat per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la col·laboració entre els grups de recerca que conformen la Xarxa del Canvi Climàtic i obrir la convocatòria per a l'any 2002, que es regirà per les bases annexes.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar la col·laboració entre els grups de recerca en termes de canvi climàtic corresponents a l'any 2002, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.3 Els ajuts establerts en aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària 22.03.441220100/4426 dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR