ORDRE TRE/397/2007, de 25 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de la demanda en l'àmbit dels serveis a domicili i s'obre la convocatòria per al 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/397/2007, de 25 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de la demanda en l'àmbit dels serveis a domicili i s'obre la convocatòria per al 2007.

Atès que el Llibre blanc de la Comissió Europea sobre creixement, competitivitat i ocupació considera de gran importància la generació de noves ocupacions destinades a cobrir les noves necessitats dels ciutadans europeus i oferir oportunitats d'ocupació, que es poden classificar en quatre grans apartats: vida diària, millora de la qualitat de vida, cultura i oci, i protecció del medi ambient;

Atès que el Consell Europeu extraordinari sobre l'ocupació a Luxemburg va concloure, entre d'altres aspectes, que els estats membres haurien d'examinar els mitjans per aprofitar plenament les possibilitats que ofereix la creació de llocs de treball en l'àmbit local, estimulant i consolidant la cooperació entre els diferents sectors, en l'economia social i en les noves activitats lligades a les necessitats encara no satisfetes pel mercat;

Atesa l'experiència demostrada i els resultats ocupacionals obtinguts pels projectes d'estimulació de la demanda que han participat en el programa d'ajuts previst en el Decret 286/2004, d'11 de maig, modificat pel Decret 81/2005, de 3 de maig,

Atès el que disposa la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Decret 160/2006, de 16 de maig, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball;

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre;

Vista la Llei 4/2007, de 4 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007 (DOGC núm. 4920, de 6.7.2007);

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i atès que s'ha donat audiència al Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de la demanda en l'àmbit dels serveis a domicili i obrir la convocatòria per a l'exercici 2007.

Aquest ajuts donaran suport a aquelles actuacions que d'acord amb l'article 9 d'aquesta ordre tinguin com a finalitat estimular la demanda dels serveis a domicili.

Article 2

Convocatòries

2.1 Anualment, i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la conseller/a de Treball dictarà resolució de convocatòria, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions regulades en aquesta Ordre, la qual contindrà les determinacions establertes en la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que, un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici, i a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir subvenció. Així mateix, dins aquest supòsit i, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, també podran rebre nous atorgaments els projectes que mantinguin una posició immediatament posterior a la dels sol·licitants a qui s'ha atorgat una subvenció segons l'ordre de preferència establert. En cas que tots els projectes hagin obtingut subvenció es podran assignar nous atorgaments, en els mateixos termes, als projectes que hagin estat subvencionats en quantia inferior a la sol·licitada, sempre que les despeses objecte de subvenció siguin imputables dins de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari respecte al qual s'atorga la subvenció.

Article 3

Convocatòria per a l'any 2007: terminis, sol·licituds i documentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts destinats al foment de la demanda en l'àmbit dels serveis a domicilis serà de 15 dies naturals, comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Les sol·licituds per a la concessió d'aquest ajuts es presentaran juntament amb la documentació establerta a l'article 11 d'aquesta Ordre.

3.3 Les bases reguladores de la convocatòria són les que estableix aquesta Ordre.

Article 4

Finançament i aplicació pressupostària i import màxim destinat per al 2007

4.1 En el pressupost anual s'ha de destinar una partida específica a aquestes actuacions. L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'aprovació dels pressupost esmentat i a l'existència de les disponibilitats pressupostàries corresponents, així com a la transferència efectiva del Fons Social Europeu del crèdit corresponent.

4.2 L'import màxim que durant l'any 2007 es destinarà a l'atorgament dels ajuts per a la realització del projectes que fomentin la demanda en els àmbits dels serveis a domicili és de 700.000 euros cofinançats amb Fons Social Europeu a càrrec de la partida pressupostària 6204D/470620351/3321 del pressupost del Servei d'Ocupació de Catalunya per al 2007.

4.3 L'import màxim podrà ser objecte de modificació com a conseqüència de l'efectiva transferència de crèdits.

Article 5

Beneficiaris dels projectes

Els beneficiaris dels ajuts previstos en aquesta Ordre seran les entitats locals, les entitats dependents o vinculades a aquestes i les fundacions privades constituïdes per una entitat pública local que hagin implementat, durant un mínim de cinc anys consecutius, el sistema dels xecs servei com a instrument de foment de la demanda dels serveis d'atenció domiciliària.

Article 6

Requisits dels beneficiaris

Podran ser beneficiàries de les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats que compleixin els requisits següents:

  1. Presentar un projecte que fomenti la demanda d'ocupació en l'àmbit dels serveis a domicili.

  2. Complir la quota de reserva per a la integració social de les persones discapacitades o les mesures alternatives que estableix la legislació vigent.

  3. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  4. No trobar-se en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  5. Estar al corrent de les obligacions tributàries, de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya, i les obligacions amb la Seguretat Social.

Article 7

Requisits dels projectes

  1. Que l'import total de l'ajut sol·licitat per al seu desenvolupament no superi els 150.000 euros.

  2. Que la distribució temporal de les accions sigui coherent i viable.

  3. Que la suma de l'import subvencionat per a l'execució de les accions subcontractades no superi el 40% del total de la subvenció atorgada al projecte.

  4. Els projectes només es podran sol·licitar durant un màxim de dos anys consecutius.

Article 8

Durada dels projectes

Els projectes seran anuals. Seran subvencionables les actuacions efectuades a partir de l'1 de gener de l'any corresponent a la convocatòria, sempre i quan es compleixin els requisits establerts en aquesta Ordre.

Article 9

Contingut dels projectes

Els projectes han de contenir necessàriament:

  1. Compromís de cofinançament del titular.

  2. Descripció de l'àmbit territorial del projecte.

  3. Objectius que es pretenen assolir.

  4. Disseny detallat de les diferents accions que s'han de desenvolupar indicant-ne l'objecte.

  5. Pressupost del projecte i recursos financers disponibles per a la seva posterior viabilitat.

  6. Descripció dels mitjans materials i humans dels quals es disposa per iniciar el projecte.

  7. Descripció dels procediments de seguiment i avaluació.

  8. Indicació de l'inici i finalització del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR