ORDRE AAR/306/2008, de 12 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes de sanitat animal, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/306/2008, de 12 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes de sanitat animal, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, té com a objectiu consolidar l'activitat agrària a Catalunya i millorar les condicions en què s'exerceix per aconseguir, entre d'altres, un sector agrari competitiu i professional, respectuós amb el medi, amb unes produccions de qualitat al servei del consum i el manteniment de l'activitat agrària.

En relació amb l'àmbit de la producció i la sanitat ramadera, la Llei esmentada estableix una línia d'actuació per fomentar les agrupacions de persones ramaderes, així com acords amb l'Administració per contribuir a la gestió integrada de la producció ramadera, la millora de la sanitat i la prestació de serveis de gestió, assistència i la transferència tecnològica.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera necessari que es continuï fomentant que les agrupacions de defensa sanitària ramadera duguin a terme programes sanitaris destinats a prevenir determinades malalties que afecten els conills, les abelles, el bestiar vaquí, el bestiar porcí, el bestiar oví i cabrum i el sector avícola.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes de sanitat animal, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC fins al 15 de setembre de 2008, inclòs.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/782000100/6110 dels pressupostos del DAR per a l'any 2008, dotada amb un import màxim de 763.501,24 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre resolució sobre les sol·licituds és el director o la directora d'Agricultura i Ramaderia. A aquest efecte, es nomena una comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, format pel subdirector o la subdirectora general de Gestió d'Acció Rural, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia i el/la cap de Servei de Producció Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per emetre la resolució i notificar-la que estableix l'apartat 2.6 anterior.

2.8 Els ajuts atorgats es publicaran en el web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm fent ús dels mitjans electrònics establerts i s'exposaran al tauler d'anuncis de les dependències del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 12 de juny de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

És objecte d'aquestes bases reguladores establir una línia d.ajuts per a l'execució dels programes sanitaris adreçats a la prevenció de les malalties que s'esmenten a continuació, les quals afecten les espècies animals que també es detallen:

  1. Conills: mixomatosi, complex respiratori, malaltia vírica hemorràgica, parasitosis externes i internes.

  2. Abelles: varroasi i cria podrida.

  3. Vaquí: tuberculosi, brucel·losi, leucosi, mamitis i parasitosi. En les explotacions incloses en el programa de vigilància serològica de la malaltia de la llengua blava, també seran objecte de subvenció les extraccions efectuades en la realització del programa esmentat.

    Així mateix, també serà objecte de subvenció l'utillatge necessari per executar el programa sanitari en el bestiar vaquí de maneig especial.

  4. Porcí: l'execució del programa sanitari mínim que estableix la normativa vigent i la realització de cursos de formació adreçats als ramaders per divulgar el programa de control, lluita i eradicació de la malaltia d'Aujeszky.

  5. Oví i cabrum: parasitosis externes i internes, i tractaments preventius.

  6. Aviram: l'execució del programa sanitari obligatori inclòs en el pla sanitari avícola i execució dels programes oficials de control de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR