ORDRE ARP/238/2004, de 30 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/238/2004, de 30 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, té com a objectiu la consolidació de l'activitat agrària a Catalunya i la millora de les condicions en què aquesta s'exerceix, per aconseguir, entre altres, un sector agrari competitiu i professional, respectuós amb el medi, amb unes produccions de qualitat al servei del consum i el manteniment de l'activitat agrària.

Dins l'àmbit de la producció i sanitat ramadera, l'esmentada Llei estableix una línia d'actuació per fomentar aquestes agrupacions, així com l'establiment d'acords amb l'Administració per contribuir a la gestió integrada de la producció ramadera, la millora de la sanitat i la prestació de serveis de gestió, i l'assistència i la transferència tecnològica.

Per això es considera necessari continuar potenciant que les agrupacionsde defensa sanitària ramadera realitzin programes sanitaris destinats a la prevenció de determinades malalties que afecten els conills, les abelles, el bestiar vaquí, el bestiar porcí i el bestiar oví i cabrum, així com incloure el sector avícola dins d'aquests programes de prevenció.

La intensificació del programa de control, lluita i eradicació de la malaltia d'Aujeszky fa necessària la seva divulgació entre els ramaders de porcí de Catalunya, mitjançant la realització de cursos de formació.

D'altra banda, es convoquen els ajuts corresponents a l'any 2004. El finançament d'aquesta línia d'ajut anirà primer a càrrec del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i, posteriorment, la dotació prevista s'incrementarà amb el pressupost que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació destini per a aquesta finalitat a Catalunya.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2004, destinats a l'execució de programes sanitaris, d'acord amb les bases reguladores aprovades per aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquestaOrdre al DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la, per escrit, al sol·licitant és des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds fins a l'acabament de l'any 2004.

2.4 Les actuacionsobjecte de subvenció s'han de realitzar dins de l'any natural en el qual se sol·licita l'ajut, i la data límit de presentació de la documentació justificativa és el dia 31 de desembre de 2004.

2.5 Aquest ajut, que és finançat inicialment pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, serà a càrrec de les partides pressupostàries D/781170100/7121 i D/774170000/7121 amb 40.000 euros i 251.343,25 euros, respectivament, dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ARP/281/2003, de 13 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de l'ajut per a l'execució de programes sanitaris i es convoquen els corresponents a l'any 2003 (DOGC núm. 3910, de 23.6.2003).

Disposiciófinal

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 30 de juny de 2004

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Bases reguladores

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, així com el que disposin les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

.2 Objecte de l'ajut

És objecte dels ajuts l'execució dels programes sanitaris adreçats a la prevenció de les malalties que a continuació s'esmenten, les quals afecten les espècies animals que també s'hi detallen:

Conills: mixomatosi, complex respiratori, malaltia vírica hemorràgica, parasitosis externes i internes.

Abelles: varroasi.

Vaquí: tuberculosi, brucel·losi, leucosi, mamitis i parasitosi. En les explotacions incloses al programa de vigilància serològica i entomològica de la malaltia de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR