ORDRE AAR/157/2007, de 17 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/157/2007, de 17 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, té com a objectiu la consolidació de l'activitat agrària a Catalunya i la millora de les condicions en què aquesta s'exerceix, per aconseguir, entre altres, un sector agrari competitiu i professional, respectuós amb el medi, amb produccions de qualitat al servei del consum i el manteniment de l'activitat agrària.

En relació amb l'àmbit de la producció i sanitat ramadera, la Llei esmentada estableix una línia d'actuació per fomentar aquestes agrupacions així com acords amb l'Administració per contribuir a la gestió integrada de la producció ramadera, la millora de la sanitat i la prestació de serveis de gestió, assistència i la transferència tecnològica.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera necessari que es continuï fomentant que les agrupacions de defensa sanitària ramadera realitzin programes sanitaris destinats a la prevenció de determinades malalties que afecten els conills, les abelles, el bestiar vaquí, el bestiar porcí, el bestiar oví i cabrum i el sector avícola.

El finançament d'aquesta línia d'ajut anirà primer a càrrec del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i, posteriorment, la dotació prevista s'incrementarà amb el pressupost que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació destini per a aquesta finalitat a Catalunya.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a l'execució de programes sanitaris, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2007, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 15 de setembre de 2007 inclòs.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre, es financen inicialment pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i aniran a càrrec de la partida pressupostària AG02 D/782000100/6110 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de l'any 2007, dotada amb un import màxim de 755.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 17 de maig de 2007

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació

i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); la Llei 8/2003, de 24 d'abril, de sanitat animal (BOE núm. 99, de 25.4.2003); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); el Reial decret 1749/1998, de 31 de juliol, pel qual s'estableixen les mesures de control aplicables a determinades substàncies i els seus residus en els animals vius i els seus productes (BOE núm. 188, de 7.8.1998); el Decret 61/1994, de 22 de febrer, sobre regulació de les explotacions ramaderes (DOGC núm. 1878, de 28.3.1994); i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992), i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989).

.2 Objecte de l'ajut

És objecte dels ajuts l'execució dels programes sanitaris adreçats a la prevenció de les malalties que s'esmenten a continuació les quals afecten les espècies d'animals que també s'hi detallen:

  1. Conills: mixomatosi, complex respiratori, malaltia vírica hemorràgica, parasitosis externes i internes.

  2. Abelles: varroasi i cria podrida (loque).

  3. Vaquí: tuberculosi, brucel·losi, leucosi, mamitis i parasitosi. En les explotacions incloses al programa de vigilància serològica i entomològica de la malaltia de la llengua blava, també seran objecte de subvenció les extraccions efectuades en la realització del programa esmentat.

    Així mateix, també serà objecte de subvenció l'utillatge necessari per executar el programa sanitari en el bestiar vaquí de maneig especial.

  4. Porcí: l'execució del programa sanitari mínim establert a la normativa vigent i la realització de cursos de formació, adreçats als ramaders, per a la divulgació del programa de control, lluita i eradicació de la malaltia d'Aujeszky.

  5. Oví i cabrum: parasitosis externes i internes, i tractaments preventius.

  6. Aviram: l'execució del programa sanitari obligatori inclòs al pla sanitari avícola establert a la normativa vigent.

    .3 Beneficiàries

    Poden ser beneficiàries d'aquest ajut les associacions que desenvolupin algun dels programes sanitaris als quals fa referència l'apartat 2 d'aquestes bases, i que s'esmenten a continuació:

  7. Les associacions de persones cunicultores i les associacions de persones apicultores.

  8. Les agrupacions de persones ramaderes de vaquí que tinguin establerts concerts de sanejament amb el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

  9. Les agrupacions de defensa sanitària de bestiar porcí, oví, cabrum i aviram que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR