DECRET 286/1992, de 24 de novembre, de modificació del procediment de determinació de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament per mesurament directe de la càrrega contaminant.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

L'article 28.3 de la Llei 19/1991, de reforma de la Junta de Sanejament, estableix el principi que qui més contamina ha de satisfer més increment de tarifa de sanejament o cànon de sanejament, tot recollint la doctrina ja establerta en les anteriors lleis de sanejament de Catalunya. Dintre dels tres sistemes que el mateix precepte legal estableix per a la determinació de la quota tributària als usuaris industrials de l'aigua, resulta més adequat, per tal de determinar la càrrega contaminant abocada amb les aigües residuals, el sistema de mesurament directe de la contaminació.

El present Decret modifica l'actual procediment de determinació del tribut pel sistema de mesurament directe previst als articles 41 i següents del Decret 320/1990, de 21 de desembre, mitjançant l'establiment de l'obligació, per part dels usuaris industrials, de declarar la seva contaminació davant la Junta de Sanejament, la qual posa a la seva disposició els laboratoris homologats amb què compta, i a més assumeix la despesa d'aquesta assistència tècnica. L'aplicació d'aquest nou procediment ha de permetre la resolució dels expedients administratius amb més agilitat, i alhora aconseguir un grau de responsabilitat més alt per part dels productors de contaminació envers el medi ambient.

Finalment, aquesta norma conté igualment dues modificacions puntuals del mateix Decret 320/1990: la primera, per adequar la determinació del paràmetre "matèries inhibidores" a les tècniques analítiques actuals; i la segona, per ampliar la informació que, en relació amb els establiments industrials proveïts, reten a la Junta de Sanejament les entitats subministradores d'aigua.

La present disposició va rebre l'informe favorable del Consell de Direcció de la Junta de Sanejament en la sessió de 23 de juliol de 1992.

Atès el que disposa la disposició final 2 de la Llei 19/1991, a proposta del conseller de Medi Ambient, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es dóna nova redacció a l'article 10.2.d), a la rúbrica i als articles de la secció 3 del capítol 1 del títol 2 i se substitueix l'apartat 6 de l'annex 1 del Decret 320/1990, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament normatiu de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament, els quals resten redactats en els termes següents: "Article 10.2.d). Les matèries inhibidores (MI), per la quantitat continguda a l'aigua, una vegada reposades les matèries decantades en dues hores, mesurades d'acord amb la inhibició de mobilitat de Daphnia Magna Strauss o bé la inhibició de la luminescència de la Photobacterium phosphoreum, d'acord amb els mètodes i la taula de l'annex 5. "Si el mesurament evidencia simultàniament matèries inhibidores i sals solubles, la base relativa a les matèries inhibidores mesurades pel mètode de la inhibició de mobilitat de la Daphnia Magna Strauss es reduirà en 70 equitox/m3 per cada S/cm, sense que puguin computar-se quantitats negatives. "Sent: "S/cm=unitat de concentració de les sals solubles. "Equitox/m3=unitat de concentració de les matèries inhibidores presents a l'aigua. "Secció 3 "Normes de procediment específiques per a la determinació de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament per mesurament directe de la contaminació "Article 41 "Norma general "

- 1 La Junta de Sanejament, d'ofici o a instància del subjecte passiu, pot aplicar l'increment de tarifa o cànon de sanejament segons quantitats individuals proporcionals a la contaminació produïda, determinada per mesurament directe, llevat dels casos en què aquell estigui obligat a presentar la declaració a què es refereix l'article següent. "

- 2 L'execució de les proves, les anàlisis i els mostreigs en què hagi de consistir el mesurament directe serà, en tots els casos, duta a terme bé per l'organisme gestor, bé per un dels establiments tècnics auxiliars reconeguts d'acord amb el que reglamentàriament es disposi. "Article 42 "Obligació de declaració dels usuaris industrials "

- 1 Tots els usuaris industrials d'aigua, subjectes passius de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament, estan obligats a presentar davant la Junta de Sanejament una declaració referent al volum i a la qualitat del seu abocament d'aigües residuals, la qual contindrà totes les dades necessàries per a la determinació dels elements del tribut. "

- 2 A aquests efectes, es consideren usuaris industrials aquells que tinguin per objecte una activitat inclosa en les divisions núm. 0, 1, 2, 3 i 4 del Código Nacional de Actividades Económicas (CNAE) en la data d'entrada en vigor d'aquest Decret. La resta d'usuaris únicament haurà de presentar la declaració si els ho requereix la Junta de Sanejament. "

- 3 S'estableixen tres tipus de declaració: "

  1. Declaració per a usuaris d'aigua amb utilització exlusivament domèstica, que consta del model MD-0. "

  2. Declaració simplificada per a tots els usuaris a què es refereix el punt 2 d'aquest article, que consta dels models MD-0, MD-1 (1, 2, 3), MD-10, MD-20, MD-30, MD-40 i MD-50. "

  3. Declaració ordinària per a aquells usuaris que, per les seves característiques, presentin abocaments irregulars d'aigües residuals, que consta dels models MD-0, MD-1 (1, 2, 3), MD-20, MD-30, MD-40, MD-50, MD-11 (1, 2) i MD-12. "Els models de declaració consten com a annex 1 d'aquest Decret. "

    - 4 La declaració haurà de presentar-se dins el termini de tres mesos comptats des de la instal·lació de la indústria o de l'aprovació del pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial al qual estigui ubicada. "

    - 5 La declaració tindrà validesa indefinida mentre el subjecte passiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR