DECRET 274/1996, de 23 de juliol, d'aprovació de les determinacions del programa específic de biblioteques a integrar en el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 42 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, preveu que el Departament de Cultura ha d'establir anualment un programa d'ajuts a les biblioteques, especialment per dotar-les d'infraestructura, construir-ne de noves i renovar i ampliar les existents, i que aquest programa s'integra en el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya. La disposició addicional 4 d'aquesta Llei estableix que el programa ha de preveure la concessió de subvencions extraordinàries per a la construcció i l'adequació de biblioteques, atenent l'abast del servei que presta la biblioteca i la capacitat economicofinancera del municipi, d'acord amb l'article 5 de la Llei 23/1987, de 23 de desembre, per la qual s'estableixen els criteris de finançament del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya i les bases per a la selecció, la distribució i el finançament de les obres i serveis a incloure-hi.

L'article 5 de la Llei 23/1987 estableix que la subvenció ordinària a càrrec del Pla no pot excedir el 50% del pressupost de les obres i que el Govern pot atorgar subvencions extraordinàries fins al cost íntegre de l'obra.

La Comissió de Cooperació Local, en la seva sessió de 22 de febrer de 1996, va emetre informe favorable sobre les determinacions que defineixen aquest programa.

Per tot això, a proposta dels consellers de Governació i de Cultura, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar les determinacions que defineixen el programa específic de biblioteques a integrar en el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, que són les següents:

-1 L'objecte del programa és la cooperació amb l'Administració municipal per tal de millorar els equipaments bibliotecaris de Catalunya.

-2 La durada del programa es refereix a les anualitats de 1996 i 1997. L'execució de les obres podrà tenir caràcter plurianual.

-3 La selecció de les sol·licituds es portarà a terme d'acord amb els criteris de preferència següents:

  1. La construcció o adequació, el moblament i l'equipament informàtic de les biblioteques centrals comarcals en els municipis que hagin obtingut una subvenció per a la redacció del projecte, d'acord amb la Resolució del conseller de Cultura de 28 de juny de 1993, de subvencions a ajuntaments per a la redacció de projectes destinats a la construcció o l'adequació de biblioteques (DOGC núm. 1776, de 28.7.1993), o amb el Decret 125/1995, de 3 d'abril, de formulació del programa específic de biblioteques 1994-95 (DOGC núm...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR