DECRET 192/1995, de 27 de juny, d'aprovació de les determinacions del programa específic d'ajut econòmic als municipis amb nuclis agregats, any 1995, a integrar en el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El Decret 168/1991, de 30 de juliol, de convocatòria per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya del quadrienni 1992-1995, estableix en el seu article 1.3 que poden concórrer a la convocatòria les entitats municipals descentralitzades, els municipis, les mancomunitats intermunicipals i les comarques.

Els processos de fusió i/o agregació de municipis portats a terme en els darrers anys han suposat per als antics municipis la impossibilitat de beneficiar-se directament dels diversos programes de cooperació econòmica al finançament d'obres i serveis de competència municipal, atesa la pèrdua de la seva condició d'ens locals.

Les associacions municipalistes han expressat davant la Comissió de Cooperació Local de Catalunya les seves inquietuds envers les possibles mancances en la prestació dels serveis mínims i obligatoris que estableix la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, pel que fa a l'àmbit territorial dels esmentats antics municipis. També s'ha observat que la distribució territorial d'aquest tipus d'agregacions o fusions ha estat molt desigual.

De conformitat amb la Resolució 101/IV del Parlament de Catalunya, en relació amb la política especial a seguir destinada als petits municipis, i amb la voluntat d'assegurar als nuclis agregats els beneficis de la cooperació de la Generalitat, en el marc del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya del quadrienni 1992-1995, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, en la seva sessió del 12 de juny de 1995, ha emès informe favorable sobre les determinacions que defineixen el programa específic per a l'anualitat 1995, d'acord amb el que s'estableix en l'article 8 de l'esmentat Decret 168/1991.

Per això, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 Declarar beneficiaris del programa recollit en aquest Decret els municipis que en el seu territori tinguin incorporats, a l'empara d'una disposició legal de fusió o agregació, nuclis de població que en els últims quaranta anys hagin estat municipis i que als efectes d'aquest Decret es denominen nuclis agregats. 1.2 També podran ser-ne beneficiaris els municipis que tinguin nuclis de població, inclosos com a tals en el nomenclàtor oficial corresponent al darrer cens de població i que no provinguin d'un desenvolupament urbanístic recent, entenent com a tal el produït amb posterioritat a l'any...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR