ORDRE JUS/281/2006, de 6 de juny, per la qual es determinen els formularis i les condicions per a la presentació dels comptes anuals de les fundacions en suport digital o per via telemàtica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/281/2006, de 6 de juny, per la qual es determinen els formularis i les condicions per a la presentació dels comptes anuals de les fundacions en suport digital o per via telemàtica.

La disposició final 1 de la Llei 5/2001, de 2 de maig, de fundacions, facultava el Govern de la Generalitat i el conseller o la consellera del departament competent per raó de la matèria perquè, en l'àmbit de les competències respectives, dictés les normes necessàries per desplegar-la i aplicar-la, i feia referència expressa al manament per elaborar un pla de comptabilitat de les fundacions privades.

El Decret 43/2003, de 20 de febrer, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 3833, de 28.2.2003, va aprovar el Pla de comptabilitat de les fundacions privades. Aquest Pla, en la seva part quarta, inclou tres models de comptes anuals, que han de formular les fundacions en funció del seu volum d'actiu, d'ingressos ordinaris i de treballadors.

L'article 31.1 de la Llei 5/2001, de 2 de maig, de fundacions, en la redacció que en fa la llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, estableix que la presentació dels comptes al Protectorat s'ha de fer en el termini de trenta dies a comptar de l'aprovació, per mitjà dels documents informàtics garantits amb les corresponents signatures electròniques reconegudes. També disposa que els documents informàtics s'han de lliurar al Protectorat en suport digital o per via telemàtica, d'acord amb els formularis i les condicions que es determini per ordre del conseller o consellera del departament que exerceix les funcions del Protectorat. En supòsits excepcionals, el Protectorat pot habilitar mecanismes alternatius per a la presentació dels comptes.

En aquest context, i per tal de facilitar a les fundacions la presentació dels comptes anuals mitjançant documents informàtics garantits amb les signatures electròniques reconegudes corresponents, el Departament de Justícia ha signat diferents convenis de col·laboració amb entitats certificadores de signatura electrònica i amb diversos col·legis professionals. Així, per al cas que les fundacions presentin els comptes directament, mitjançant la signatura electrònica reconeguda del president del patronat o del secretari, s'han signat diversos convenis amb les entitats certificadores de signatura electrònica, a fi de proporcionar-los el certificat de signatura digital corresponent. I, per al cas que les fundacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR