RESOLUCIÓ JUS/1678/2009, d'11 de juny, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 21 de maig de 2009 que es dicta en el recurs governatiu interposat per E. i M. A. del B., SL, contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 2 de Manresa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

JUS/1678/2009, d'11 de juny, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 21 de maig de 2009 que es dicta en el recurs governatiu interposat per E. i M. A. del B., SL, contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 2 de Manresa.

En data 21 de maig de 2009, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques ha adoptat la Resolució en el recurs governatiu interposat per E. i M. A. del B., SL, contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 2 de Manresa que denega la inscripció d'un dret d'aprofitament parcial.

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la propietat de Catalunya i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que tinc atribuïdes,

Resolc:

Donar publicitat a la Resolució de 21 de maig de 2009, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, que es dicta en el recurs governatiu interposat per E. i M. A. del B., SL, contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 2 de Manresa que denega la inscripció d'un dret d'aprofitament parcial.

Barcelona, 11 de juny de 2009

Elena Lauroba Lacasa

Directora general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex

Resolució de 21 de maig de 2009, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, dictada en el recurs governatiu interposat per E. i M. A. del B., SL, contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 2 de Manresa que denega la inscripció d'un dret d'aprofitament parcial.

Relació de fets

I

Mitjançant escriptura autoritzada el 12 d'agost de 2008 pel notari de Manresa Alexandre Nielles Sánchez, núm. 1437 de protocol, la societat C. C., SL, ven a la companyia E. i M. A. del B., SL, la concessió del salt d'aigua corresponent a la .fàbrica vella. de C., de la qual és titular la venedora, amb tots els drets accessoris i inherents a la concessió. La societat venedora concedeix a la societat compradora, amb el caràcter de condició essencial de la compravenda, un dret d'aprofitament parcial exclusiu per al titular del l'autorització administrativa d'aprofitament hidràulic esmentat, que faculta per posseir i utilitzar les següents instal·lacions: a) les instal·lacions ubicades dins de la finca registral 1202 de Callús que consisteixen en planta baixa, per una sala generador, una sala comporta, una sala transformador i un traster, ocupant 177 m²; i en planta soterrada (-1), pels espais que ocupa la turbina, ocupant un total de 26,23 m²; també formen part d'aquestes instal·lacions, tot i que físicament estan separades, una estació transformadora al servei específic de la Central, amb els equips de comptatge amb mitja tensió; i b) les instal·lacions ubicades a la finca 350 de Callús, compostes per una canal o sèquia de parets de pedra, de longitud aproximada 355 metres, de mides aproximades 5 metres d'ample per 3 de profunditat, que recull l'aigua directament del riu Cardener i la condueix, travessant tota la finca, a les instal·lacions esmentades amb la lletra a). El dret d'aprofitament restarà vigent mentre estigui en vigor la concessió administrativa, amb la durada màxima de 99 anys. Aquest dret restarà vigent encara que la compradora transmeti el seu dret a tercers, quedant aquest dret en favor del nou comprador. També restarà vigent encara que la societat C. C., SL, transmeti les finques on s'ubiquen les instal·lacions a terceres persones. La compravenda i el dret d'aprofitament se subjecten a la condició resolutòria que l'Agència Catalana de l'Aigua autoritzi la cessió de la concessió del salt d'aigua.

II

De les manifestacions dels atorgants i de la documentació complementària testimoniada a l'escriptura resulta que la societat C. C., SL, no té inscrit al seu favor al Registre d'aigües el dret a l'aprofitament del salt corresponent a la .fàbrica vella., però consta aprovada provisionalment la transferència de l'esmentat aprofitament al seu favor. A l'escriptura, la societat venedora assumeix l'obligació d'inscriure al seu favor de forma definitiva aquest aprofitament, com a condició essencial del contracte.

III

El mateix dia del seu atorgament l'escriptura es va presentar al Registre de la Propietat núm. 2 de Manresa, on va motivar l'assentament de presentació 443 del diari 107. Retirat el document per voluntat del seu presentant, va ser novament aportat al Registre el dia 3 d'octubre de 2008, i el dia 21 d'octubre Esmeralda Pascual Chércoles, registradora de l'esmentat Registre, va estendre la corresponent nota de qualificació en la qual suspèn la inscripció de la venda de la concessió administrativa del salt d'aigua i denega la inscripció del dret d'aprofitament parcial i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR