DECRET 139/1995, de 18 d'abril, pel qual es dicten normes per a la reordenació de l'atenció de diverses especialitats mèdiques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 84/1985, de 21 de març, de mesures per a la reforma de l'atenció primària de salut a Catalunya (DOGC núm. 527 (1), de 10.4.1985), estableix al seu article 1.2.b) que les especialitats mèdiques restaran dividides en dos grups: un primer grup que inclou aquelles especialitats que per la seva entitat i les seves característiques són pròpies de l'àmbit extrahospitalari i serveixen de suport i referència a les àrees bàsiques de salut, i un segon grup que comprèn aquelles altres especialitats que, independentment de la seva localització física, queden adscrites funcionalment i orgànica a una institució hospitalària.

A l'empara de l'esmentat Decret es dictà l'Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 21 de juny de 1986 (DOGC núm. 708, de 2.7.1986), que incorporà les especialitats de radiodiagnòstic i d'anàlisis clíniques en el primer grup d'especialitats esmentat i fixà les normes per a la provisió de places de facultatiu especialista i per a la promoció als llocs de comandament dels nous serveis jerarquitzats de les especialitats referides.

Per la seva banda, la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, determina en el seu article 47 que, per tal d'optimitzar els recursos del sistema sanitari públic, s'han d'establir per reglament els mecanismes oportuns que permetin l'adscripció de les especialitats mèdiques que es desenvolupen a nivell extrahospitalari als centres i establiments de la xarxa hospitalària d'utilització pública, llevat d'aquelles que per la seva entitat i les seves característiques serveixen de suport a l'atenció primària de salut.

D'acord amb aquest precepte, el Decret 284/1990, de 21 de novembre (DOGC núm. 1374, de 30.11.1990), dictà normes per a la reordenació de l'atenció de les especialitats mèdiques compreses en el segon grup d'especialitats a què es refereix l'article 1.2.b) del Decret 84/1985, de 21 de març, esmentat.

Continuant amb el procés encetat amb les normes precitades, i a fi i efecte d'avançar en l'optimització dels recursos del sistema sanitari públic, escau ara reordenar l'atenció de determinades especialitats que es desenvolupen en l'àmbit extrahospitalari.

Per tot això, i en compliment del que disposa l'article 47 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, escoltades les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR