ORDRE EDU/299/2008, d'11 de juny, per la qual es convoquen ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari per a l'alumnat d'educació primària i d'educació secundària obligatòria, escolaritzat en centres sostinguts amb fons públics durant el curs 2008-2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/299/2008, d'11 de juny, per la qual es convoquen ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari per a l'alumnat d'educació primària i d'educació secundària obligatòria, escolaritzat en centres sostinguts amb fons públics durant el curs 2008-2009.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix a l'article 83 que, per garantir la igualtat de totes les persones en l'exercici del dret a l'educació, els estudiants amb condicions socioeconòmiques desafavorides tinguin dret a obtenir beques i ajuts a l'estudi.

Amb aquest objectiu, el Departament d'Educació ha iniciat els tràmits per a la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Política Social i Esport, mitjançant el qual es finançarà aquesta convocatòria d'ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari destinats a l'alumnat dels ensenyaments obligatoris matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics, per al curs escolar 2008-2009.

Alhora, mitjançant una altra convocatòria específica el Departament d'Educació concedeix ajuts als centres que sol·liciten participar en el Programa cooperatiu per al foment de la reutilització de llibres de text i material curricular, la implantació generalitzada del qual està prevista pel Pacte Nacional per a l'Educació. Per tal d'optimitzar l'ús dels recursos públics, s'articula el contingut d'aquests ajuts individuals amb els ajuts concedits als centres pel Programa esmentat.

Per tot això, d'acord amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria pública per a la concessió d'ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari, destinats a l'alumnat dels ensenyaments obligatoris matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, per al curs escolar 2008-2009, la qual es regeix per les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Import i partida pressupostària

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total màxim d'11.663.049,00 euros, amb càrrec al crèdit EN04 D/480000100/4250 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, condicionat a l'efectiva aplicació de la retenció de crèdit amb número d'operació 00163.2.08.3.1.0006077, del Ministeri d'Educació, Política Social i Esport, destinat al finançament del conveni de col·laboració per al curs escolar 2008-2009.

Aquesta quantitat es podrà incrementar d'acord amb les sol·licituds rebudes i les disponibilitats pressupostàries.

Article 3

Distribució dels ajuts

La quantitat individual màxima dels ajuts a concedir és de 100.00 euros. En qualsevol cas, quan l'alumne estigui escolaritzat en un centre que participi en el Programa cooperatiu per al foment de la reutilització de llibres de text i material curricular, i resulti beneficiari d'aquest programa, l'import dels ajuts concurrents no podrà superar el cost suportat per l'alumne per l'adquisició de llibres de text i material complementari.

Article 4

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria és fins al dia 30 de setembre de 2008, a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Únicament els sol·licitants que no tinguin reserva de plaça el 30 de setembre de 2008 podran presentar la sol·licitud amb posterioritat a aquest termini.

Article 5

Es delega en la directora general d'Atenció a la Comunitat Educativa la resolució d'aquesta convocatòria.

Barcelona, 11 de juny de 2008

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex I

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació dels ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari, destinats a l'alumnat dels ensenyaments d'educació primària i d'educació secundària obligatòria, matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya, per al curs escolar 2008-2009.

.2 Beneficiaris i requisits

2.1 Poden sol·licitar els ajuts les famílies de l'alumnat que va obtenir un dels ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari, convocats per al curs acadèmic 2007-2008, si no canvien de nivell educatiu. A aquests efectes, es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR