RESOLUCIÓ TRE/1409/2002, d'1 de març, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col.lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Sant Feliu de Guíxols, per a 2001-2003 (codi de conveni núm. 1701201).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

TRE/1409/2002, d'1 de març, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Sant Feliu de Guíxols, per a 2001-2003 (codi de conveni núm. 1701201).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Sant Feliu de Guíxols, subscrit d'una banda per la representació empresarial i de l'altra per la dels treballadors el dia 2 de juliol de 2001, i d'acord amb el que estableixen l'article 90, apartats 2 i 3, del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA, de Sant Feliu de Guíxols, per a 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Girona, 1 de març de 2002

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, amb el personal dedicat als serveis de recollida d'escombraries i neteja viària que l'empresa té concertats amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit territorial i personal

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana adscrit als serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de la localitat de Sant Feliu de Guíxols.

Article 2

Vigència i duració

Amb independència de la publicació al DOGC, aquest Conveni entra en vigor el mateix dia que se signi, i els efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2001. La durada del Conveni és des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003.

Article 3

Denúncia i pròrroga

Aquest Conveni s'entén prorrogat any rere any per tàcita reconducció, llevat que alguna de les parts formuli denúncia de rescissió o revisió amb una antelació mínima de 3 mesos a la data d'acabament.

Article 4

Dret subsidiari i normativa aplicable

En tot allò no previst ni regulat en aquest Conveni cal atenir-se al que estableix el Conveni general de sector i altres disposicions laborals que siguin d'aplicació.

Article 5

Subrogació

En cas de rescissió, finalització o acabament de la contracta, s'aplicarien els preceptes del Capítol 11 del Conveni general de sector de neteja pública.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment en còmput anual.

Article 7

Comissió Mixta Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del conveni, al judici de la qual s'han de sotmetre les parts ineludiblement i amb caràcter previ en 1a instància. Aquesta Comissió l'han de constituir 4 membres que hagin participat en la negociació del Conveni, 2 per part dels treballadors i 2 per part de la Direcció de l'empresa.

Funcions de la Comissió:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni.

  2. Vigilància del compliment dels acords pactats.

  3. Qualsevol altra activitat que tendeixi a augmentar l'eficàcia pràctica del Conveni o s'estableixi en el seu text.

A les reunions de la Comissió poden assistir-hi els assessors de cada una de les representacions.

Per a la resolució de conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que puguin sorgir, i específicament les discrepàncies aparegudes durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball) de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacció donada pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 8

Absorció i compensació. Garantia personal

Aquest Conveni substitueix, deroga i deixa sense efecte les normes i disposicions dels convenis col·lectius anteriors al present Conveni.

Les retribucions establertes en aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de retribucions que poguessin produir-se en el futur per disposicions legals, només serien aplicables quan, considerades globalment i en còmput anual, superessin les aquí pactades.

S'han de respectar les condicions personals que en còmput anual excedeixin de les condicions establertes en aquest Conveni, i s'han de mantenir estrictament com a personals.

Article 9

Organització del treball

L'organització del treball és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, sense que això perjudiqui la formació professional del seu personal, ni hagin de fer comeses que suposin desistiment de la seva missió laboral.

Els delegats de personal han de tenir audiència d'acord amb l'article 64 de l'Estatut dels treballadors i normes concordants.

Article 10

Classificació professional. Categories

La classificació del personal que s'indica és merament enunciativa i no implica l'obligació de tenir cobertes totes les places.

El personal ha d'estar enquadrat, ateses les funcions que executi en l'empresa, en algun dels grups professionals següents: grup de comandaments intermedis, grup d'administratius i grup d'operaris.

Grup de comandaments intermedis

  1. Encarregat general

    Amb els coneixements necessaris, i sota les ordres immediates d'un tècnic superior o mitjà, mana sobre altres encarregats i/o el personal operari. Pren les mesures oportunes per a l'ordre necessari i l'exercici dels serveis. És responsable del manteniment de la disciplina dels serveis al seu càrrec, i molt especialment del compliment de totes les disposicions que es refereixin a la higiene i a la seguretat en el treball.

  2. Subencarregat general

    A les ordres de l'encarregat general, compleix les ordres que rep d'ell, alhora que distribueix el treball entre el seus subordinats, i respon de la correcta execució dels treballs i de la disciplina. Substitueix l'encarregat general en les seves absències originades per qualsevol causa.

  3. Encarregat o inspector de districte o de zona

    A les ordres d'un encarregat general o subencarregat general, té al seu càrrec capatassos i personal operari, els treballs dels quals dirigeix, vigila i ordena. Té coneixements complets dels oficis de les activitats del districte o zona i dots de comandament suficients per mantenir la disciplina necessària i obtenir els rendiments previstos.

  4. Encarregat de 2a o capatàs

    El treballador que a les ordres d'un encarregat general, subencarregat, encarregat o inspector de districte o zona, té al seu càrrec el comandament sobre els encarregats de brigada i la resta del personal operari, els treballs dels quals dirigeix, vigila i ordena. Té coneixements dels oficis de les activitats al seu càrrec i dots de comandament suficients per al manteniment dels rendiments previstos i de la disciplina.

    Pot substituir el seu cap superior immediat en serveis en què no calgui el seu comandament permanent.

  5. Encarregat o mestre de taller

    Amb comandament directe sobre el personal de taller, té la responsabilitat del treball, la disciplina i la seguretat dels seus subordinats. Li correspon l'organització del treball i tenir cura de les eines, els combustibles, els lubricants i els altres elements de taller. Distribueix les tasques i el personal dins del seu departament, dirigeix la reparació del material amb la conseqüent responsabilitat sobre la seva realització i indica als operaris la manera d'acomplir els treballs, el temps que s'hi ha de dedicar i les eines que s'han d'utilitzar.

    Grup d'administratius

  6. Cap administratiu de 1a

    És un empleat que, dotat o no de poder limitat, té la responsabilitat i el comandament directe d'una oficina o part d'ella en la qual està assignat. Depenen d'ell diferents seccions administratives.

  7. Cap administratiu de 2a

    És l'empleat que, dotat o no de poder limitat, té al seu càrrec una secció o departament, ordena i dóna unitat al treball que té encomanat i en respon davant els seus caps, i distribueix el treball entre els seus subordinats.

  8. Oficial de 1a administratiu

    És l'empleat que actua a les ordres d'un cap administratiu, si n'hi ha, i té al seu càrrec un servei determinat, dins del qual, amb iniciativa i responsabilitat, amb o sense altres empleats a les seves ordres, fa treballs que requereixen càlcul, estudi, preparació i condicions adequades.

  9. Oficial de 2a administratiu

    És l'empleat que, amb iniciativa o responsabilitat restringida, subordinat a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR