DECRET 157/1995, de 16 de maig, pel qual s'aprova la correcció de disfuncionalitats territorials existents al nucli de l'Estació de Balenyà, pertanyent als termes municipals de Balenyà, el Brull i Seva.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 246/1993, de 28 de setembre, va ser denegada la constitució del nucli de població de l'Estació de Balenyà en municipi independent, en considerar que, entre altres raons, a l'expedient no quedaven justificats l'existència ni el compliment de tots els requisits que exigeix la legislació vigent per crear un nou municipi. No obstant això, en el tràmit corresponent a l'informe de la Comissió de Delimitació Territorial, aquesta havia considerat que el cas de l'Estació de Balenyà és un dels supòsits de disfuncionalitat territorial previstos a l'article 41.1.b) del Decret 140/1988, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, és a dir, el d'un nucli de població que, sense que sigui capital de municipi, es troba partit per un o més termes municipals. Concretament, l'Estació de Balenyà ocupa el territori on convergeixen les línies de terme dels municipis de Balenyà, el Brull i Seva, de manera que les seves edificacions pertanyen en diferent mesura a aquests tres municipis. És per aquest motiu que la Comissió de Delimitació Territorial havia acordat, a la sessió del 25 de març de 1993, iniciar l'oportú expedient de correcció de disfuncionalitats territorials.

Després de l'aprovació del Decret 246/1993, de 28 de setembre, i tenint en compte que al seu article 1 es va fer constar expressament la conveniència de corregir les disfuncionalitats territorials existents en el nucli de l'Estació de Balenyà, la Comissió de Delimitació Territorial va impulsar el procediment que regulen els articles 42 i següents del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, i, després dels tràmits de caràcter previ, va adoptar, a la sessió de 22 de juny de 1994, l'acord de proposar que el nucli esmentat, amb el territori assenyalat al mapa adjunt a l'acord, quedés adscrit al municipi de Seva.

La proposta de la Comissió de Delimitació Territorial va ser sotmesa a informe dels municipis afectats, és a dir, els de Balenyà, el Brull i Seva, durant el termini de seixanta dies. Els ajuntaments de Balenyà i del Brull van emetre informe desfavorable sobre la dita proposta, mentre que l'Ajuntament de Seva va emetre-hi informe favorable. A la sessió del dia 22 de desembre de 1994 la Comissió de Delimitació Territorial va desestimar les al·legacions dels ajuntaments de Balenyà i del Brull i va ratificar en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR