DECRET 289/1991, de 24 de desembre, pel qual es dóna compliment a la disposició addicional sisena de la Llei de museus.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La Llei de 17/1990, de 2 de novembre, de museus, en assenyalar les competències de les diferents administracions públiques atribueix als consells comarcals les competències per a la participació en la gestió dels museus comarcals i per fomentar els museus municipals radicats a la seva comarca i donar-los suport.

La disposició addicional sisena de la mateixa Llei, en coherència amb les atribucions atorgades als consells comarcals, preveu la subrogació d'aquests consells comarcals en la posició que la Generalitat de Catalunya té en els convenis que subscriu amb els titulars dels museus. També preveu la possibilitat de transferir o delegar als consells comarcals la gestió dels museus de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

El present Decret adscriu als consells comarcals els mitjans materials i personals que aporta el Departament de Cultura a la gestió dels museus afectats per la subrogació, de manera que la totalitat del personal i les obligacions de tot tipus assumides en els convenis per la Generalitat correspondran als consells comarcals.

En conseqüència, a proposta del conseller de Cultura i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article 1

Transferència de la gestió del Museu Comarcal del Montsià D'acord amb l'apartat 3 de la disposició addicional sisena es transfereixen al Consell Comarcal del Montsià les funcions que corresponen a la Generalitat de Catalunya en relació amb la gestió del museu comarcal del Montsià, d'acord amb el que preveu el conveni de creació del Museu del Montsià-Amposta formalitzat entre el Departament de Cultura i l'Ajuntament d'Amposta.

Article 2

Subrogació dels consells comarcals 2.1 D'acord amb l'apartat 1 de la disposició addicional sisena, els consells comarcals corresponents subroguen la posició de la Generalitat en els convenis de col·laboració subscrits per la gestió dels museus que es detallen a l'annex 1. 2.2 Corresponen als consells comarcals els drets i les obligacions que tenia atribuïts el Departament de Cultura en virtut dels convenis de col·laboració subscrits amb els titulars dels museus indicats. 2.3 Continuen a càrrec de la Generalitat les funcions d'assistència tècnica als museus i de restauració de béns culturals.

Article 3

Personal El personal de la Generalitat que presta els seus serveis en museus afectats per les transferències o subrogacions, esmentat a l'annex...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR