DECRET 135/2014, de 7 d'octubre, de les distincions atorgades per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyDecret

L’article 164.1.a) de l’Estatut d’autonomia de Catalunya disposa que correspon a la Generalitat, en matèria de seguretat pública, la planificació i la regulació del sistema de seguretat.

La Llei 10/2007, del 30 de juliol, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, disposa que l’Institut és l’entitat autònoma de caràcter administratiu, adscrita al departament competent en matèria de seguretat pública, que té l’objectiu d’integrar en un únic centre la formació integral, el suport a la selecció i el desenvolupament professional dels diversos col·lectius del sistema de seguretat, sempre en col·laboració amb les organitzacions de les quals formen part.

Mitjançant el Decret 52/2012, de 22 de maig, es reestructura l’organització de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya té com a finalitat formar les persones membres dels serveis de seguretat públics o privats, de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments, d’emergències, de protecció civil i de vigilància, control i protecció ambientals, i promoure l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat. Així mateix, també ha de promoure la cooperació amb altres institucions i entitats per complir millor les funcions que té atribuïdes.

Els resultats satisfactoris d’aquesta formació són en bona part gràcies al treball, la dedicació i l’interès de les persones professionals que es dediquen a aquesta tasca, alhora que l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat contribueixen eficaçment en el desenvolupament i la millora d’aquestes funcions. Per tot això, és voluntat de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya reconèixer, amb la concessió de distincions en aquests àmbits, els mereixements especials, qualitats i circumstàncies de persones o entitats que es distingeixen per la seva col·laboració amb l’Institut en el compliment de les funcions de formació i també en la recerca científica en l’àmbit de la seguretat.

D’acord amb aquestes previsions, el present Decret té per objecte establir la regulació de les distincions esmentades, les quals tenen caràcter exclusivament honorífic.

Vist l’informe del Consell de Direcció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya;

D’acord amb el que s’ha exposat, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Interior i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte crear i establir les distincions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya adreçades a reconèixer especials mereixements, circumstàncies singulars o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR