ORDRE ECF/215/2007, de 30 de maig, per la qual s'estableix el procediment d'atorgament i retirada del distintiu públic de confiança en línia, així com l'exercici de les funcions adreçades a vetllar pel manteniment dels requisits que en justifiquen l'atorgament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/215/2007, de 30 de maig, per la qual s'estableix el procediment d'atorgament i retirada del distintiu públic de confiança en línia, així com l'exercici de les funcions adreçades a vetllar pel manteniment dels requisits que en justifiquen l'atorgament.

El Reial decret 1163/2005, de 30 de setembre, pel qual es regula el distintiu públic de confiança en els serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, així com els requisits i el procediment de concessió, atribueix als òrgans competents en matèria de consum de les comunitats autònomes les funcions d'atorgament i retirada de l'esmentat distintiu.

La Llei 9/2004, de 24 de desembre, de creació de l'Agència Catalana del Consum, atribueix a aquest organisme autònom totes les competències que en matèria de consum té atribuïdes la Generalitat de Catalunya en virtut de la Constitució i l'Estatut d'autonomia.

En conseqüència, correspon concretar un procediment que reguli l'atorgament i retirada del distintiu de confiança en línia a Catalunya adreçat a aquelles entitats promotores interessades en disposar del distintiu i que estiguin domiciliades a Catalunya.

Per tant, de conformitat amb les atribucions que em confereix la disposició final quarta de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l'estatut del consumidor, a proposta del director de l'Agència Catalana del Consum,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte regular el procediment d'atorgament i retirada del distintiu públic de confiança en línia previst al Reial decret 1163/2005, de 30 de setembre, així com establir els mecanismes adreçats a vetllar pel manteniment dels requisits que en justifiquen l'atorgament.

Article 2

Persones sol·licitants

Poden sol·licitar la concessió del distintiu públic de confiança en línia aquelles corporacions o organitzacions comercials, professionals i de consumidors, domiciliades a Catalunya, que adoptin codis de conducta destinats a regular les relacions entre prestadors de serveis de la societat de la informació i les persones consumidores i usuàries, quan l'adhesió a aquests codis comporti el dret a l'ús i administració del distintiu públic de confiança en línia.

Article 3

Requisits dels codis de conducta

  1. Els codis de conducta hauran d'atenir-se als requisits establerts al capítol II del Reial decret 1163/2005, de 30 de setembre.

  2. Pel que fa al compliment del tràmit establert en l'article 6 del Reial decret 1163/2005, de 30 de setembre, sobre la participació del Consell de Consumidors i Usuaris de l'Estat en l'elaboració i modificació del codi de conducta, aquest es farà a través del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, el qual realitzarà les consultes i tràmits preceptius davant aquest òrgan estatal.

  3. Les persones sol·licitants promotores de codis de conducta amb domicili a Catalunya hauran de vetllar pel compliment de la normativa lingüística vigent per part dels prestadors de serveis i, en conseqüència, hauran d'incloure...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR