LLEI 9/1989, de 10 de juliol, de concessió d'un crèdit extraordinari i d'un suplement de crèdit al Pressupost del 1989 per a operacions de capital.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

L'evolució que segueix el cost de l'obra pública comporta una reducció efectiva de la capacitat inversora de l'Administració. Aquesta circumstància obliga a prendre mesures extraordinàries conduents a augmentar la despesa que preveia el Pressupost inicialment per al present exercici, amb la finalitat d'executar adequadament les inversions programades.

D'altra banda, durant el 1989 s'ha manifestat la necessitat de realitzar noves operacions de capital referents a equipaments locals i al foment de la inversió en comarques econòmicament deprimides, a fi de contrarestar el perill de desequilibri territorial.

En conseqüència amb el que s'ha exposat, i d'acord amb allò que estableix l'article 39 de la Llei 10/1982, del 12 de juliol, de Finances Públiques de Catalunya, s'articula aquesta Llei de Concessió d'un Crèdit Extraordinari i d'un Suplement de Crèdit al Pressupost de la Generalitat per al 1989.

Article 1

Es concedeix un crèdit extraordinari i un suplement de crèdit al Pressupost de la Generalitat per al 1989 per un import de 6.000.000.000 de pessetes, per a operacions de capital, d'acord amb el detall d'aplicacions pressupostàries que especifica l'annex d'aquesta Llei.

Article 2

S'autoritza el Consell Executiu perquè, a proposta del Conseller d'Economia i Finances, emeti deute públic o faci ús de l'endeutament en qualsevol altra modalitat, tant en operacions a l'interior com a l'exterior, fins a un import màxim de 6.000.000.000 de pessetes, destinat a finançar les operacions d'inversió fixades per aquesta Llei.

Disposicions addicionals Primera Els romanents de crèdits autoritzats per aquesta Llei existents el 31 de desembre de 1989 s'han d'incorporar a l'exercici següent.

Segona S'autoritza el Consell Executiu perquè elabori un programa específic per a subvencionar obres i serveis dels municipis situats en comarques i zones de muntanya, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 04.03.760.02 i fins a un límit de 750.000.000 de pessetes.

Tercera A partir de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, s'autoritza el Conseller de Governació perquè destini la quantitat que sigui necessària de l'aplicació sigui necessària de l'aplicació pressupostària 04.03.760.02 per a finançar les obres i els serveis inclosos en el Programa Addicional del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per al 1988.

Disposicions finals

Primera S'autoritza el Departament d'Economia i Finances perquè dicti les mesures necessàries per a desenvolupar i aplicar aquesta Llei.

Segona Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 10 de juliol de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Ramon Trias i Fargas Conseller d'Economia i Finances

(Vegeu annex a les pàgs. 2964-2965)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR