DECRET 422/1983, de 6 d'octubre, sobre subvencions a crèdits de les empreses industrials petites i mitjanes. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 387, p. 3178, de 7.12.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Una de les dificultats més importants amb què es troben les empreses industrials en plantejar-se decisions d'inversió és l'accés al finançament a un cost assequible, circumstància que, normalment, s'agreuja en el cas de les empreses petites i mitjanes.

És per això que el Govern de la Generalitat considera necessari posar a l'abast de les empreses industrials catalanes petites i mitjanes aquells incentius que impulsin llur activitat inversora tendent a racionalitzar llur estructura productiva, fer-les més competitives i, per tant, situar-les en una posició més avantatjosa per a la creació i el manteniment de llocs de treball, alhora que considera convenient de complementar les seves actuacions en el camp de l'ajuda financera, per tal de fer-les més operatives i d'estimular determinades iniciatives d'especial interès per al desenvolupament de la indústria.

Atès que a la Llei 20/1983, de 2 d'agost, de Pressupost de la Generalitat de Catalunya i les seves entitats autònomes per al 1983, hi ha una partida per import de tres-cents cinquanta milions de pessetes, destinada a subvencionar crèdits concedits a empreses industrials;

A proposta del Conseller d'Indústria i Energia i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- La Generalitat de Catalunya, a través

del Departament d'Indústria i Energia, podrà subvencionar l'amortització dels crèdits que les empreses industrials petites i mitjanes obtinguin d'entitats financeres destinats a finançar inversions en actius fixos, fins al total de tres-cents cinquanta milions de pessetes establert a la partida 13/01/762/01 del Pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 1983.

Article segon

- Les subvencions a què es refereix

l'article anterior podran arribar fins a un import anual equivalent a 3 punts del tipus d'interès dels crèdits. Les subvencions s'establiran sobre els tipus d'interès que es pactin per a cada operació de crèdit. El tipus d'interès mínim resultant no podrà ésser inferior, en qualsevol cas, al del crèdit oficial per a operacions industrials. Les subvencions es limitaran als interessos meritats durant els anys 1983 i 1984.

Article tercer

- Podran sol·licitar les ajudes de la

Generalitat: 1. Empreses industrials que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR