DECRET 245/1984, de 26 de juliol, sobre subvencions de crèdits a les petites i mitjanes empreses industrials i de serveis a la indústria. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 460, p. 2414, de 10.8.1984 i en el DOGC núm. 465, p. 2562, de 31.8.1984).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 273/1985.

El Decret 422/1983, de 6 d'octubre, estableix una línia d'ajut a les petites i mitjanes empreses industrials, per tal d'abaratir el cost dels requeriments financers originats pels processos de modernització de llur estructura productiva.

És sabut que l'eficàcia de la política econòmica conjuntural rau substantivament en el seu grau d'oportunitat, tant a nivell tècnic com psicològic. Es fa, doncs, necessària la identificació amb la problemàtica rellevant a cada moment. En aquest sentit, s'observa que l'actual adequació de les estructures productives comporta uns grans esforços de finançament que en la majoria dels casos originen desequilibris financers entre els recursos permanents i els recursos a curt i mitjà termini, amb conseqüències negatives sobre la tresoreria i els resultats de les empreses. Aquesta circumstància, així com l'experiència en l'aplicació de l'esmentat Decret 422/1983, aconsellen d'ampliar l'ajut a l'abaratiment del cost d'altres recursos financers que formin part del pla de viabilitat d'aquelles empreses amb un programa d'actuació definit.

Així mateix, el desenvolupament de l'activitat industrial fa que darrerament les unitats productives es recolzin cada vegada més en un conjunt d'empreses de serveis directament lligats a les indústries, i que es produeixi una aproximació a la terciarització del sector industrial, com succeeix en els països capdavanters tecnològicament. Per aquest motiu es considera també oportuna l'extensió d'aquest ajut a les esmentades empreses de serveis.

Per tant, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

El Departament d'Indústria i Energia.

podrà concedir subvencions per abaratir el cost dels requeriments financers aliens, que les petites i mitjanes empreses industrials i de serveis a la indústria obtinguin amb la finalitat de millorar la seva estructura i incrementar la seva competitivitat. 2. L'import de les subvencions es destinarà, a reintegrament, via amortització, del principal dels crèdits concedits. 3. L'abast dels ajuts que es podran concedir d'acord amb el que preveu el present Decret serà el que autoritzi, per a cada exercici, la Llei de Pressupostos de la Generalitat.

Article segon 1

Podran ser objecte de la concessió.

dels ajuts previstos en la present disposició, les operacions de crèdit destinades al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR