ORDRE ECO/403/2012, de 28 de novembre, per la qual s'estableixen el procediment i les condicions per a la domiciliació obligatòria del pagament dels deutes ajornats o fraccionats gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2013
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

La Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, regula a l’article 60 que el pagament en efectiu dels deute tributaris es pot fer pels mitjans i en la forma que reglamentàriament s’estableixi.

L’article 46 del Reglament general de recaptació, aprovat pel Reial decret 939/2005, de 29 de juliol, desplega el que preveuen els articles 65 i 82 de la Llei general tributària, en matèria d’ajornaments i fraccionaments, i faculta les diferents administracions tributàries per establir el sistema de domiciliació bancària com a mitjà de pagament obligatori en els supòsits d’ajornament o fraccionament del deute.

L’article 203 i 204 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atorga la recaptació dels tributs propis i cedits de l’Estat a la Generalitat i a l’Agència Tributària de Catalunya.

La domiciliació bancària suposa un mitjà de pagament que afavoreix el compliment de les obligacions tributàries del contribuent i que augmenta alhora l’eficiència de la gestió tributària.

Les experiències anteriors de pagament de deutes tributaris mitjançant el procediment de domiciliació han resultat satisfactòries, per la qual cosa es pot ampliar aquest tipus de pagament a nous procediments com a mitjà únic per a extingir el deute. Això facilitarà el compliment de les obligacions tributàries dels contribuents i la gestió de la mateixa administració tributària.

Per tot això, i d’acord amb el que estableixen l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Domiciliació del pagament d’ajornaments i fraccionaments concedits pels òrgans de l’Agència Tributària de Catalunya

1.1 Obligatorietat i efectes de la domiciliació.

El mitjà de pagament en els supòsits d’ajornament o fraccionament de deutes serà la domiciliació bancària, excepte quan l’obligat al pagament correspongui a algun dels casos a què es refereix l’article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.

La data de càrrec en compte d’aquestes domiciliacions serà sempre el dia 5 o el dia 20 del mes que correspongui al venciment del termini o fracció acordada, o el dia hàbil immediat següent.

1.2 Legitimació.

Poden ordenar la domiciliació del pagament dels deutes ajornats o fraccionats pels òrgans de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR