DECRET 193/1990, de 3 de juliol, sobre dotació d'un fons d'ajut per a les entitats locals de Catalunya que tinguin establerts sistemes de tarifes socials en el transport urbà i suburbà de viatgers.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya ha mantingut, des de l'any 1983, la dotació d'un fons d'ajut per a les entitats locals compromeses en la implantació de sistemes d'establiment de tarifes socials en els transports col·lectius.

L'experiència obtinguda ha permès constatar l'operativitat dels mecanismes emprats i aconsella el manteniment de la mateixa línia de subvenció definida a l'esquema general establert aquests darrers anys quant a les institucions a les quals s'adreça, classes de serveis i beneficiaris inclosos, i determinació dels ajuts.

Cal, per tant, establir per als exercicis succesius la continuïtat dels criteris fixats al Decret 105/1989, de 17 d'abril.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

En la forma i en les condicions que fixa aquest Decret, i amb càrrec a la partida corresponent del pressupost de la Generalitat de Catalunya, es dota d'un fons d'ajut les entitats locals de Catalunya que tinguin establertes tarifes socials a les xarxes de transport urbà dels municipis respectius. El fons d'ajut serà d'aplicació, així mateix, als sistemes d'establiment de tarifes socials implantats, amb l'acord previ amb les entitats locals corresponents, pel Ferrocarril Metropolità de Barcelona, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els serveis regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya que puguin ser considerats suburbans, d'acord amb la classificació que estableix la Resolució de 16 de maig de 1980 de la Direcció General de Transports. Aquests darrers, concessionaris de la Generalitat, queden autoritzats per establir els acords esmentats amb les entitats locals respectives, si bé caldrà que ho notifiquin al servei territorial de transports de la demarcació que correspongui.

Article 2

L'ajut econòmic que preveu l'article 1 consistirà en una quantitat no superior al 20% de l'import de la partida satisfeta per l'entitat local, sempre que l'hagi consignat al seu pressupost de l'any corresponent, amb la finalitat d'establir les reduccions en els preus de transport a què fa referència l'article 1 per a les persones que es trobin en situació de pensionistes pels conceptes de jubilació, invalidesa permanent, i, en tot cas, per a les més grans de 65 anys, i amb el límit que resultaria d'aplicar l'esquema següent:

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR