DECRET 336/2001, de 18 de desembre, d'adaptació a l'euro i de modificació de diverses qüestions d'ordre econòmic de les loteries organitzades per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET

336/2001, de 18 de desembre, d'adaptació a l'euro i de modificació de diverses qüestions d'ordre econòmic de les loteries organitzades per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya.

L'article 5 de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, així com l'article 2 de la Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, atribueixen al Departament d'Interior i a l'esmentada entitat, entre d'altres, determinades facultats relatives a la reglamentació, organització i gestió dels jocs de loteria.

Atès que a partir de l'1 de gener de 2002 el sistema monetari utilitzarà exclusivament l'euro com a unitat de compte, aquest canvi produeix una incidència directa en el sistema de preus, de pagament de premis i altres qüestions d'ordre econòmic que afecten les diverses loteries organitzades per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa resulta necessari adaptar els aspectes referits al nou sistema monetari i a la realitat del mercat.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Interior, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 1.1 del Decret 298/1987, de 23 de setembre, pel qual s'estableix el percentatge de premis, les comissions que s'han de percebre i les liquidacions al Tresor de la Generalitat de la part de la recaptació que constitueixi ingrés públic de la loteria semiactiva que es denominarà Lotto 6/49, organitzada i gestionada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, que queda redactat en els termes següents:

"Article 1

1.1 El valor dels premis serà del 60% (seixanta per cent) de l'import total de les apostes per a aquesta loteria, garantint un premi mínim de 600.000 euros (sis-cents mil euros) per a la categoria 6/6 i creant-se un fons de reserva suficient, les particularitats del qual, i també les característiques i especificacions d'aquesta loteria, es determinaran mitjançant una resolució del director general de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes.

Article 2

Es modifica l'article 10 del Decret 313/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de la loteria denominada Trio, organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, que queda redactat en els termes següents:

"Article 10

El participant escollirà el preu de l'aposta entre un mínim de 0,30 euros (trenta cèntims d'euro) i un màxim de 30 euros (trenta euros) per aposta. El preu escollit serà aplicat a totes les apostes incloses en un sol bitllet, com també a la modalitat Supertrio, i a tots els sorteigs quan s'hagin triat aquestes darreres opcions.

Article 3

Es modifiquen els articles 10 i 12 del Decret 315/1992, de 14 de desembre, d'aprovació del Reglament de la loteria denominada Loto Express, organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, que queden redactats en els següents termes:

"Article 10

"El participant ha de decidir el preu de l'aposta entre 0,60 euros, 1,20 euros, 1,80 euros o 3 euros (seixanta cèntims d'euro, un euro amb vint cèntims, un euro amb vuitanta cèntims o tres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR