ORDRE ASC/415/2007, de 7 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajudes econòmiques de caràcter social per als/per a les treballadors/ores, beneficiaris/àries i pensionistes del règim especial de la Seguretat Social dels treballadors del mar per a l'exercici de 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/415/2007, de 7 de novembre, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajudes econòmiques de caràcter social per als/per a les treballadors/ores, beneficiaris/àries i pensionistes del règim especial de la Seguretat Social dels treballadors del mar per a l'exercici de 2007.

El Decret 331/1998, de 24 de desembre, va assignar al Departament de Benestar Social, actualment Departament d'Acció Social i Ciutadania, les funcions i els serveis que en matèria d'assistència i serveis socials tenia encomanats l'Institut Social de la Marina, que estableix l'article 2.6 del Reial decret 1414/1981, de 3 de juliol, de reestructuració de l'Institut Social de la Marina, objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya, en virtut del Reial decret 2227/1998, de 16 d'octubre.

Aquesta Ordre regula aquestes ajudes en l'àmbit territorial de Catalunya.

Atès el que preveuen la Llei 4/2007, de 4 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2007, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

S'obre la convocatòria pública per a la concessió d'ajudes econòmiques de caràcter social per als/per a les treballadors/ores, beneficiaris/àries i pensionistes del règim especial de la Seguretat Social dels treballadors del mar per a l'exercici de 2007, d'acord amb les característiques, els requisits i el procediment que estableix aquesta Ordre.

Article 2

Objecte de les ajudes

2.1 Les ajudes econòmiques de caràcter social objecte d'aquesta convocatòria estan destinades als/a les treballadors/ores, beneficiaris/àries i pensionistes del règim especial de la Seguretat Social dels treballadors del mar, i s'estableixen per atendre totes aquelles situacions que, per si mateixes, no originen dret a prestació reglamentària de la Seguretat Social, o el reconeixement de les quals, en cas d'originar aquest dret, no suposi l'abonament de l'import total de la despesa ocasionada.

2.2 Les ajudes econòmiques de caràcter social s'atorgaran en concepte de subvenció a fons perdut amb l'objecte i quantia que s'especifica per a cada classe d'ajuda.

Article 3

Persones beneficiàries

Poden ser persones beneficiàries de les ajudes econòmiques de caràcter social les següents:

3.1 Els/les treballadors/ores del mar, inclosos en l'àmbit d'aplicació del règim especial de la Seguretat Social dels treballadors del mar i els seus assimilats, com també els pensionistes del règim esmentat.

A l'efecte d'aquesta convocatòria no serà rellevant que el/la treballador/ora no estigui en situació d'alta o assimilada en el règim esmentat, sempre que en quedi acreditada la vinculació, a través de les circumstàncies següents:

  1. Els períodes d'activitat en el règim especial referit.

  2. La inscripció com a demandant de treball en el sector marítim.

  3. El no tenir dret a prestació o subsidi d'atur o haver-ne esgotat la percepció.

3.2 El cònjuge o parents per consanguinitat o per adopció fins al segon grau inclòs, i per afinitat fins a segon grau inclòs, que conviuen amb els inclosos en el punt 1, i a càrrec seu, llevat que la no-convivència, en el cas dels fills i filles, es derivi d'una sentència judicial de separació matrimonial o divorci.

3.3 El qui, sense ser cònjuge, mantingui anàloga relació d'afectivitat i convisqui amb els inclosos en el punt 1, i a càrrec seu. Per ser persona beneficiària d'aquestes ajudes hauran d'acreditar un any, com a mínim, de convivència ininterrompuda.

3.4 Les persones que puguin resultar incloses en els apartats 2 i 3, després de la mort del/de la titular del dret, sempre que quedi constatat que convivien amb el/la titular i a càrrec seu, llevat que la no-convivència, en el cas dels fills i filles, es derivés de sentència judicial de separació matrimonial o divorci.

Article 4

Situacions protegides i ajudes

Les ajudes econòmiques de caràcter social es poden concedir per a l'atenció de les situacions de necessitat següents, derivades de mancances econòmiques greus, familiars, malalties, deficiències o en les quals concorri qualsevol altre circumstància anàloga i que requereixen, per a això, d'atenció econòmica per a la seva integració social i normalització socioeconòmica.

  1. Ajudes per a persones en situació econòmica precària.

  2. Ajudes per a persones amb malaltia psíquica amb necessitats d'atenció en règim hospitalari.

  3. Ajudes per a persones toxicòmanes i drogodependents amb necessitats d'un tractament en règim d'internament.

  4. Ajudes per a persones amb necessitats educatives especials.

Article 5

Incompatibilitats de les ajudes

5.1 Les ajudes regulades en aquesta convocatòria seran compatibles entre si, excepte en el cas de les ajudes a persones en situació econòmica precària.

5.2 Aquestes ajudes seran incompatibles amb les que reconegui pel mateix concepte i situació qualsevol altre organisme públic o privat, sempre que l'import reconegut per l'organisme anteriorment esmentat subvencioni el total de l'import de la situació a protegir.

En cas contrari, la quantia que ha de reconèixer l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials en cap cas podrà superar la diferència entre l'import reconegut per l'altre organisme i el total de la despesa ocasionada.

Article 6

Requisits generals per accedir a les ajudes

Per poder ser persona beneficiària de les ajudes econòmiques de caràcter social, les persones sol·licitants, a més d'estar incloses en un dels apartats que detalla l'article 3, hauran de complir els requisits generals següents:

6.1 Que la situació a protegir no generi dret a prestació de la Seguretat Social ni de cap organisme públic o privat, o bé que l'import de la prestació rebuda no subvencioni la totalitat de la despesa ocasionada.

6.2 Acreditar estar dins d'alguna de les circumstàncies que preveu l'article 4 d'aquesta Ordre.

Cada circumstància s'acreditarà amb l'informe social respectiu.

6.3 No tenir, ni la persona beneficiària ni la seva unitat familiar, recursos suficients per fer front a les despeses derivades de la situació de què es tracti.

En aquesta disposició, s'entén per unitat familiar el grup de convivència unit per vincle de matrimoni o una altra relació d'afectivitat anàloga, o parents per consanguinitat o adopció fins al segon grau, i per afinitat fins al segon grau. La relació es compta a partir de la persona beneficiària.

6.4 En cas de no estar en situació d'alta o assimilada a l'alta, acreditar tenir cobert, com a mínim, un període de cotització de 180 dies en els cinc anys anteriors a la sol·licitud.

6.5 Reunir els requisits específics que s'assenyalen en l'annex 1 per accedir a cadascuna de les modalitats de les ajudes.

Article 7

Partida pressupostària i quantia

7.1 La partida del pressupost de la Generalitat per al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR