DECRET 101/1982, de 29 d'abril, pel qual es declara la utilitat pública, a efectes del benefici d'expropiació forçosa i urgent ocupació, dels béns i drets afectats per l'ampliació de la xarxa 028/1 de Catalana de Gas y Electricidad, S.A.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'article 60.4 del text refós de la Llei del III Pla de Desenvolupament Econòmic i Social, aprovat pel Decret 1541/1972, de 15 de juny, estableix que el Govern, sempre que es tracti d'assolir un grau de productivitat suficient, podrà decretar a favor d'una empresa els beneficis aplicables a les indústries d'interès preferent.

La Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, per la qual s'aprova l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, estableix en el seu article 12 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'indústria, amb les limitacions i excepcions que en l'esmentat article s'estableixen. Pel Reial Decret 738/1981, de 9 de gener, s'efectuava el traspàs de serveis corresponents a les competències de la Generalitat en matèria d'indústria, energia i mines. Correspon, doncs, a la Generalitat, de prendre les mesures adients per al foment de la indústria al territori de Catalunya.

L'entitat Catalana de Gas y Electricidad, S.A., que, per Ordre de 2 de setembre de 1976, és actual titular de la concessió i de l'autorització administrativa per a la distribució, utilització i venda del gas natural d'emissió produït destinat a usos domèstics i industrials, ha sol·licitat la declaració d'utilitat pública, als efectes de la concessió dels beneficis d'expropiació forçosa i ocupació urgent dels terrenys per a l'ampliació de la xarxa 028/1 en els termes municipals de Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Abrera, que va ésser autoritzada per Resolucions de 16 de juny de 1981 dels Serveis Territorials d'Indústria de Barcelona.

En l'expedient incoat a l'efecte, ha estat demostrat l'increment de productivitat que s'aconseguirà amb la distribució de gas natural per canonades en una zona en la qual, sens dubte, s'arribarà a un grau més gran d'industrialització i a un millor rendiment de les indústries que utilitzin el gas; la urgència es justifica com a conseqüència de la demanda i de la conveniència de disposar en el temps més breu possible d'un millor i valuós aport energètic com el que representa el gas natural. Així mateix, s'ha de tenir en compte que el subministrament de gas ha estat declarat servei públic per Decret de 12 d'abril de 1924 i posteriorment ratificada tal qualificació per Decret de 27 de gener de 1956 i Decret de 26 d'octubre de 1973.

L'expedient ha estat tramitat d'acord amb la Llei d'Expropiació Forçosa de 16 de desembre de 1954, i el Reglament per a la seva aplicació, de 26 d'abril...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR