ORDRE IUE/334/2008, d'1 de juliol, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts per a l'elaboració de plans d'acció de millora de la productivitat de les pimes del sector de l'automoció i el material de transport i s'obre la convocatòria per a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/334/2008, d'1 de juliol, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts per a l'elaboració de plans d'acció de millora de la productivitat de les pimes del sector de l'automoció i el material de transport i s'obre la convocatòria per a l'any 2008.

La petita i mitjana empresa té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i creació d'ocupació que és. La seva estructura i la seva dimensió la fan ser més sensible als canvis i a l'entorn on es troba.

El Govern, tenint en compte el món empresarial en el seu conjunt, impulsa una sèrie d'instruments, per mitjà del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb l'objectiu d'ajudar la petita i mitjana empresa a millorar la seva competitivitat en un entorn empresarial dinàmic.

Aquesta convocatòria s'adreça a les petites i mitjanes empreses del sector de l'automoció i del material de transport o bé que, tot i pertànyer a d'altres sectors d'activitat, en siguin proveïdores. El sector de l'automoció, i especialment les petites i mitjanes empreses que integren la seva cadena de valor, per la seva importància en el teixit productiu català i per la seva elevada exposició a la competència internacional requereix d'accions urgents adreçades a la millora de la productivitat dels processos industrials, de manera que es reforci la competitivitat enfront d'aquests nous actors.

En aquest context, l'objecte d'aquesta línia d'ajuts és dotar la petita i mitjana empresa catalana que pertany a la cadena de valor del sector de l'automoció i el material de transport, d'un instrument específic que permeti plantejar actuacions concretes de millora de la seva posició competitiva a curt termini mitjançant el finançament d'un Pla d'acció de millora de la productivitat d'establiments productius.

D'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat;

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003) i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que regiran les convocatòries públiques per a la concessió d'ajuts per a l'elaboració de plans d'acció de millora de la productivitat de les petites i mitjanes empreses del sector de l'automoció i el material de transport.

Article 2

Convocatòria i aplicació pressupostària

2.1 S'obre la convocatòria pública per a l'any 2008 per a la concessió d'ajuts per a l'elaboració de plans d'acció de millora de la productivitat dels establiments industrials de les pimes del sector de l'automoció i el material de transport, i d'aquelles empreses que en siguin proveïdores.

2.2 La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria dins de l'any 2008 és de 300.000 euros. El seu finançament serà a càrrec de la partida pressupostària D/470430100/6220 del pressupost de la Secretaria d'Indústria i Empresa per a l'any 2008. Aquesta quantitat podrà incrementar-se amb les quantitats derivades d'ajuts que hagin estat objecte de revocació.

2.3 Es podran obrir posteriors convocatòries, per resolució, segons disponibilitats pressupostàries.

2.4 En cas de produir-se renúncies, tindran dret a ser beneficiaris els projectes que no van arribar a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts a l'annex 1 d'aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes seleccionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts en cada convocatòria.

Article 3

Terminis i forma de presentació de sol·licituds i documentació

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà a partir de l'endemà de publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 15 de setembre de 2008 .

3.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir a la web del CIDEM (http://www.cidem.com) i també en suport paper.

3.3 Les sol·licituds, en suport paper (emplenades a partir dels mitjans electrònics disponibles a l'esmentada adreça d'Internet) i acompanyades de la documentació que consta a l'apartat 5 de l'annex 1, s'han de presentar a la seu de la Secretaria d'Indústria i Empresa (passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona), o a qualsevol de les adreces de les delegacions territorials del CIDEM.

També es podran presentar mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener. En el cas de tramesa a través de l'administració de correus, caldrà fer la tramesa en sobre obert per tal de segellar el primer full de la documentació presentada.

3.4 El CIDEM actuarà com a entitat col·laboradora, d'acord amb el que preveuen els articles 91.c) i 96 de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els articles 12 i 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 4

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

Es troba regulat a l'article 9 de les bases.

Article 5

Comunicació dels ajuts a la Comissió Europea

L'atorgament dels ajuts es regirà per les condicions que estableix el Reglament (CE) núm. 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L379/5 de 28.12.2006).

Segons aquest Reglament, l'ajuda total de minimis concedida a una empresa determinada no serà superior a 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Aquesta quantitat està expressada en termes bruts, és a dir, abans de qualsevol deducció en concepte de fiscalitat.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 1 de juliol de 2008

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases

Apartat 1

Finalitat

1.1 Aquest annex té per objecte establir les bases reguladores que regiran les convocatòries de concessió dels ajuts a l'elaboració de plans d'acció de millora destinats a incrementar la productivitat dels establiments industrials de les pimes , amb activitat a Catalunya, del sector de l'automoció i el material de transport, i d'aquelles empreses que en siguin proveïdores.

Els projectes subvencionables són aquells presentats per petites i mitjanes empreses, de forma individual, del sector de l'automoció i material de transport.

1.2 Els estudis que es presentin per a l'obtenció d'aquests ajuts hauran de ser posteriors a la publicació de la convocatòria i finalitzar-se abans del 31 de desembre de 2008.

Apartat 2

Tipus dels ajuts

2.1 En el cas de les petites empreses, la subvenció serà com a màxim del 75% del cost de l'estudi sense superar la quantitat màxima d'ajut de 5.000 euros.

En el cas de les empreses mitjanes, la subvenció serà com a màxim del 50% del cost de l'estudi sense superar la quantitat màxima d'ajut de 10.000 euros.

El Pla d'acció de millora de la productivitat s'haurà de realitzar a Catalunya i s'haurà de fer d'acord amb la metodologia i els continguts que s'estableixen a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Als efectes d'aquesta convocatòria s'entén com a Pla d'acció per a la millora de la productivitat de l'establiment industrial la realització, mitjançant un expert extern, de l'estudi de diagnosi de la situació de l'empresa en matèria de la productivitat dels seus processos industrials, l'avaluació del seu potencial de millora, la identificació i la temporalització de les actuacions a desenvolupar, així com la quantificació de l'impacte sobre la productivitat i la rendibilitat empresarial, identificant els estalvis i els costos estimats de la implementació de les diferents accions recollides en el Pla.

Tant l'elaboració del Pla com les tasques d'estudi i diagnosi hauran de ser dutes a terme per un consultor extern a l'empresa que compleixi els requisits que s'especifiquen a l'annex 3 d'aquesta Ordre.

2.2 L'acció subvencionada s'haurà d'iniciar amb posterioritat al primer dia de l'exercici de la convocatòria.

Apartat 3

Beneficiaris i requisits

3.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya i que tinguin una activitat industrial, dins del sector de l'automoció i material de transport o que en siguin proveïdores.

Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entendrà que una empresa pertany al sector de l'automoció i material de transport d'acord amb els epígrafs 29 i 30 del Reial decret 475/2007, de 13 d'abril, pel qual s'aprova la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques 2009 (CNAE-2009) i, també aquelles empreses que tot i no pertànyer als sectors especificats en els epígrafs esmentats, tinguin com a mínim el 20% del total d'ingressos d'explotació dels exercicis 2006 i 2007, que provinguin de vendes a empreses del sector de l'automoció i material de transport que estan incloses en els epígrafs 29 i 30 de la CNAE-2009.

No es consideren beneficiàries d'aquests ajuts les associacions, fundacions i, en general, les entitats sense ànim de lucre.

3.2 Als efectes d'aquesta convocatòria es considerarà petita i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR