DECRET 159/1993, de 7 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general d'eleccions de les juntes de govern de les cambres de la propietat urbana.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 240/1990, de 4 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de cambres de la propietat urbana de Catalunya, i el Decret 330/1990, de 21 de desembre, de modificació de l'anterior, es va establir la nova regulació de les cambres de la propietat urbana de Catalunya amb l'objectiu d'adaptar-les als principis constitucionals, establir unes funcions adequades d'acord amb la realitat i garantir-ne el funcionament democràtic. D'aquesta manera van quedar fixades les noves regles de funcionament d'aquestes entitats i es va modificar la seva naturalesa jurídica i altres aspectes considerats essencials per assumir aquesta nova etapa com l'obligatorietat de l'afiliació.

Amb la finalitat de completar aquelles disposicions, i de conformitat amb el Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, resulta actualment necessari procedir a la regulació detallada del sistema electoral dels òrgans de govern d'aquestes institucions en l'àmbit de Catalunya.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Composició de la Junta de Govern Les juntes de govern de les cambres de la propietat urbana es compondran de vuit vocals escollits entre els propietaris de finques urbanes elegibles de la seva demarcació territorial, dos per cadascun dels grups de propietaris en els quals s'integren, de conformitat amb l'article 4 del Reglament de cambres de la propietat urbana.

Article 2

Forma d'elecció i durada del càrrec Els vocals de les juntes seran elegits entre els candidats específics de cada grup pels electors del seu grup o els seus compromissaris, per un mandat de sis anys, si bé la Junta es renovarà per meitat cada tres anys.

Article 3

Procés electoral El procés electoral tindrà lloc dintre del primer semestre natural de l'any que correspongui cada tres anys.

Article 4

Elecció dels membres de la Junta El dret d'elecció de la Junta de Govern correspon a l'assemblea general integrada pels membres associats, els quals podran actuar directament o mitjançant compromissaris, de conformitat amb el que disposin els respectius reglaments de règim interior de cada Cambra.

Article 5

Dret al sufragi 5.1 El dret al sufragi correspon als propietaris associats o, si s'escau, als compromissaris designats, de béns immobles urbans integrats en els corresponents grups, ja siguin persones físiques o jurídiques, que radiquin dins l'àmbit territorial de la respectiva Cambra, que figurin inscrits en el cens tancat el 31 de desembre de l'any anterior i que estiguin al corrent de les seves quotes. 5.2 Aquest dret correspon a l'usufructuari en el cas d'usdefruit, a qui designin els copropietaris en el cas de la comunitat de béns, i a qui tingui la representació en el cas de les persones jurídiques.

Article 6

Condicions per ser escollit Per ser membre de la Junta de Govern, a més de ser associat del mateix grup, es requeriran les condicions següents:

  1. Ser major d'edat.

  2. Ser propietari, usufructuari o representant de la comunitat de béns o de la persona jurídica propietària de béns immobles urbans inscrits a la Cambra.

  3. No estar incurs en causes d'incompatibilitat que l'inhabilitin per al càrrec.

  4. Estar al corrent del pagament de les quotes. Una mateixa persona no podrà ser candidat ni membre de la Junta per més d'un grup.

Article 7

Causes d'incompatibilitat Són causes d'incompatibilitat:

  1. Ser empleat en actiu de la mateixa Cambra.

  2. Tenir parentiu dins del quart grau de consanguinitat i segon d'afinitat amb el secretari o gerent de la Cambra.

  3. L'exercici de càrrecs o activitats contràries a la propietat urbana, o que afectin directament les finalitats de la Cambra, així com les que puguin condicionar l'actuació de l'entitat per la incidència en aquesta d'interessos privats o professionals.

  4. En el supòsit d'estrangers de països no comunitaris afiliats a la Cambra, haurà d'existir el principi de reciprocitat internacional.

Article 8

Incompatibilitat entre vocals de la Junta A les Juntes de Govern no podrà haver-hi més d'un vocal que exerceixi en actiu cadascuna de les professions relacionades directament amb la propietat urbana, amb els associats i els seus interessos immobiliaris o amb els serveis i funcions de les cambres.

Article 9

Cens electoral 9.1 El cens electoral es confeccionarà cada any, amb efectes al 31 de desembre, si bé per a la regularització del pagament de quotes es tindrà un termini fins al 31 de gener de l'any següent, data en la qual es tancarà definitivament el cens amb els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR